Actie tegen ondermijnende criminaliteit in Krimpen aan den IJssel

  •   452 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft woensdag een grote actie in Krimpen aan den IJssel gehouden waarbij verschillende auto's van de weg zijn gehaald en gecontroleerd. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven en er kon bijna 2.000 euro aan belastingschuld worden geïnd. Tevens moesten bestuurders voor 417 euro aan niet betaalde bekeuringen aftikken. 

Met behulp van een ANPR-camera die vlakbij de Algerabrug staat opgesteld, worden deze middag 64 auto's door motoragenten naar de controleplaats op het Waalplantsoen begeleid. Daar staan collega's van hen klaar om zowel de voertuigen als inzittenden aan een grondige controle te onderwerpen. Ook medewerkers van de douane, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee zijn aanwezig. "We hopen natuurlijk op een mooie vangst", laat een politiewoordvoerder weten.

Ondermijnende criminaliteit
Toch gaat het niet primair om het innen van geld. "Deze actie is voornamelijk gericht op het bestrijden van ondermijnende criminaliteit in het gebied Rijnmond Oost. Je moet dan denken aan zaken als witwassen en drugshandel. Criminelen rijden dikwijls rond in (vaak) dure of juist hele goedkope auto's, om onder de radar te blijven. Die proberen we te vangen."

Deze middag blijkt bij het merendeel van de auto's alles in orde. Er worden elf bekeuringen uitgeschreven voor 'gewone' verkeersovertredingen zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, het rijden zonder rijbewijs of gordel en flink beschadigde identiteitsbewijzen. Achter het stuur van een huurauto blijkt een man te zitten die niet op het contract staat. De auto wordt meegenomen door de politie en later door de daadwerkelijke huurder opgehaald.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }