Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Rick Keus Fotografie

Donderdag 16 januari: open huis Krimpenerwaard College

  •   143 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • We werken samen aan een kansrijke toekomst. Om dit schoolmotto vorm te geven, hecht het Krimpenerwaard College grote waarde aan keuzevrijheid voor de leerlingen: meer maatwerk en meer mogelijkheden om je ook op andere gebieden te ontwikkelen.

Dat begint al in de eerste brugklas met het lesuur keuzewerktijd. Leerlingen kunnen er voor kiezen om hun studievaardigheden te verbeteren, bijvoorbeeld in de lessen 'Creatief woordjes leren' of 'Leren plannen', maar ze kunnen zich ook aanmelden voor cursussen als 'proefjes doen' en 'drama'. Leerlingen die extra uitdaging zoeken, mogen zich storten op zogenaamde kopgroepopdrachten; zij kiezen één of twee vak(ken) waarvan ze verdiepings- en verrijkingsvragen maken.

Voor getalenteerde en gemotiveerde onder- en bovenbouwleerlingen blijkt het zeer inspirerend te werken dat ze ervoor kunnen kiezen om buiten de deur onderwijs te volgen. Het Krimpenerwaard College werkt hiertoe samen met diverse universiteiten en hogescholen, waar de leerlingen masterclasses volgen rondom exacte vakken, maar ook op het gebied van taal, cultuur, mens en maatschappij.

Verder staat het Krimpenerwaard College sinds jaar en dag bekend om zijn ruime keuzemogelijkheden wat betreft vakkenpakketten. De school biedt niet alleen méér dan de standaardvakkencombinaties, maar moedigt leerlingen ook aan om één of meerdere extra vakken te kiezen. Dit is niet alleen goed voor hun algemene vorming, maar geeft hen vaak tevens een voorsprong in het vervolgonderwijs, zoals de school regelmatig hoort van oud-leerlingen.

Skillz
Daarnaast vindt het Krimpenerwaard College het belangrijk dat leerlingen die straks met een diploma de school verlaten niet alleen beschikken over een ruime kennis maar ook over voldoende vaardigheden. Bij dat laatste sluit prima het project KC Skillz aan, waarbij leerlingen zelf kiezen welke vaardigheden ze willen ontwikkelen. Zij gaan daarvoor de schoolbanken uit om tijdens een stage ervaringen op te doen bij een bedrijf of non-profitorganisatie.

En tenslotte mogen de buitenschoolse activiteiten niet onvermeld blijven, want het Krimpenwaard College wil leerlingen ook buiten de lessen stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen om lid te worden van de leerlingenraad, mogen zich met allerlei hightech apparatuur creatief uitleven in de Maakplaats van de school, of kunnen ze deelnemen aan diverse activiteiten in het kader van de Open leeromgeving. En leerlingen doen dat ook graag: de reanimatiecursus bijvoorbeeld moest vanwege de grote belangstelling zelfs twee keer worden herhaald.

Dus die kansrijke toekomst? Met het Krimpenerwaard College kom je er wel!

Nieuwsgierig? Kom naar het open huis op donderdag 16 januari van 16.00 tot 20.30 uur. Er wordt dan uitleg gegeven over vakken en leerlingbegeleiding, er zijn demonstraties, proeflesjes en rondleidingen. (Ook nog) op een ander moment de school bezoeken en beleven? Kijk op de website voor de data van proeflesjes en de leuke en boeiende workshops voor leerlingen van groep 8.

RECTIFICATIE: door een fout van Het Kontakt is deze week per abuis de tekst met daarin de aankondiging van het open huis van vorig jaar geplaatst. Het open huis is dit jaar dus NIET op 24 januari maar op donderdag 16 januari!

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }