Gouwenaar voor rechter om dodelijk ongeval Lekkerkerk
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bloemen op de plek van het ongeval.
• Bloemen op de plek van het ongeval. (Foto: Floris Bakker)

Gouwenaar voor rechter om dodelijk ongeval Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • De 63-jarige man uit Gouda die op 23 december 2018 met zijn bestelbus op een auto botste op de N210 bij Lekkerkerk moet woensdag voor de rechter verschijnen. Bij het ongeluk kwamen een man en vrouw van 29 jaar oud uit Lekkerkerk om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond.


Het ongeluk vond plaats na een verkeersruzie die zes kilometer eerder was begonnen net voor de Algerabrug bij Capelle aan den IJssel. Een man, de 29-jarige Richard van den H. uit Krimpen aan den IJssel, vond dat een andere automobilist hem te weinig ruimte gaf om in te voegen. Hij zette de achtervolging in, ging voor de andere auto rijden en trapte op de rem. De bestuurder van de andere auto - met daarin vijf inzittenden - moest stoppen. Een achteropkomend busje van de man uit Gouda (die niets met de ruzie van doen had) kon een botsing niet vermijden.

Rij-ontzegging
Hoofdveroorzaker Van den H. werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk en een rij-ontzegging van vier jaar. De bestuurder van het busje dat op de slachtoffers klapte, kan volgens het Openbaar Ministerie worden verweten dat hij te onvoorzichtig reed voor de situatie ter plekke.

De zitting van woensdag betreft een regiezitting; de inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op een later moment plaats.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier