Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Snertloop verloopt chaotisch: ‘duizendmaal excuses’

Sportt 4.439 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De jaarlijkse Snertloop verliep zeer chaotisch door verkeerde aanwijzingen op het parcours. Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer liepen daardoor niet allemaal de juiste afstand.

Het gebeurt niet vaak dat de koploper tot zijn verbazing tot twee keer toe dezelfde groep moet inhalen, maar zondagmorgen was dat heel goed mogelijk tijdens de Snertloop van MTK. Een verkeerde afslag in het bos zorgde voor chaos in het peloton van de 5 en 10 kilometer. "En daar maak ik duizendmaal excuses voor namens de organisatie", zei wedstrijdleider Rico Slot. "Dit had beslist niet mogen gebeuren."

Soep
De soep smaakte menigeen niettemin prima na afloop. Veel recreanten lagen niet wakker van deze misser, maar de voorste lopers waren niet te spreken over de te kleine bordjes, onzichtbare pijlen en verkeerde aanwijzingen. "Je moest alle moeite doen om de pijlen te volgen. Twee bordjes waren zoek. En als je dan achter de verkeerde man of vrouw aan gaat, ben je de klos", sprak een deelnemer sip.

MTK hield voorheen de Snertloop bij de Driekamp, maar zocht een leukere route aan de andere kant van Krimpen. De organisatie week uit naar de groene omgeving van de Krimpenerbosweg, maar moest duidelijk wennen aan de nieuwe route. "Zelfs de voorste fietser wist op een gegeven moment niet meer hoe het parcours was uitgepijld", mopperde veteraan Arie Visser. "Hij moet dat gewoon weten."

Dat was een slecht teken. Het vereiste de nodige improvisatie van de lopers, die uiteindelijk niet na 5 kilometer, maar na 4,7 kilometer over de streep kwamen. Hun horloges logen niet. Sommigen legden daarna nog enkele meters af om toch de juiste afstand te kunnen klokken. Op de 10 kilometer stopte de teller bij 9,6. "Ik kon niet geloven dat ik de winnaar was", lachte Kevin Krijgsman van AV Start uit Lekkerkerk, die 'bij de gratie van' de 10 kilometer op zijn naam schreef. "Ik win nooit. Op een gegeven moment dacht ik: waar is iedereen?"

Talenten
Op de 5 kilometer waren twee jonge talenten niet te stuiten. Bram van Druten (16) uit Monster zegevierde met ruime voorsprong op niet geheel fitte Raymond Brugmans (19) uit Rotterdam.

Bij de dames ging de zege naar Ilona van Vliet uit Lekkerkerk.

Op de halve marathon waren er geen problemen. De lange lussen langs de provinciale weg en de Surfplas waren overzichtelijker. Winnaar Rene Kuijs van PAC Rotterdam wist daar wel raad mee. Hij nam na drie kilometer afscheid van concurrent Pascal van Norden (Gouda) en liep solo naar de finish in 1.14. Van Norden had 1.19.

Nummer drie was Reinier Schep uit Groot-Ammers –inmiddels in Rotterdam woonachtig- in 1.20. "Het was voor ons een heerlijk parcours. Er loopt hier een grote groep van PAC mee ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon in april", aldus Schep.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden