Afbeelding

Renteloos lenen om niet verder in schulden te raken

Algemeen 638 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard die maximaal 2.500 euro in het rood staan kunnen in 2020 renteloos een bedrag lenen dat rechtstreeks wordt terugbetaald aan de schuldeisers.

Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat een schuldensituatie verergerd. In totaal is een bedrag van 30.000 euro in een opgenomen. Het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard gaat op 1 februari 2020 van start in de gemeente Krimpenerwaard. Dat gebeurt op initiatief van Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard , Humanitas Midden-Holland en Stichting Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje.

Voorkomen
Doel van het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard is om problematische schulden bij inwoners te voorkomen. Alleenstaanden die een lening tot maximaal 1.750 euro moeten aflossen en gezinnen met een lening tot maximaal 2.500 euro kunnen een aanvraag indienen bij het fonds.

Wethouder Jan Vente van sociale zaken noemt het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard een waardevolle aanvulling op het maatregelenpakket tegen problematische schulden. "Met deze renteloze lening, bieden we inwoners een kans om erger te voorkomen. Belangrijk, want problematische schulden zijn vaak moeilijk op te lossen.'

Een aanvraag indienen kan alleen via een tussenpersoon van Schuldhulpmaatje of Humanitas. De lening moet vervolgens in maximaal 36 maanden worden terugbetaald. De tussenpersoon bespreekt vooraf met de inwoner en het fonds wat de maandelijkse aflossing wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden