• Pascal en Bob.
• Pascal en Bob. Foto: Janet de Graas

Kickboxing Haastrecht breidt uit

Algemeen 1.329 keer gelezen

HAASTRECHT • Pascal de Mol wil zijn liefde voor vechtsporten doorgeven aan anderen. Zo ook aan kinderen met een verstandelijke beperking.

"Bob, een jongen met downsyndroom die ik enkele keren heb lesgegeven, geniet enorm van kickboksen", vertelt Pascal. "Speciaal voor hem wil ik een groep voor kinderen met een verstandelijke beperking beginnen, zodat ze met gelijkgestemden kunnen sporten."

Het tekent Katwijker Pascal (28), die vorig jaar bij zijn Haastrechtse vriendin Alicia (22) introk. "Ik beoefen sinds mijn veertiende diverse vechtsporten, zoals karate, kickboksen en mma", geeft hij aan. "Ik heb ook in verschillende disciplines partijen gevochten. Ik kan er mijn energie helemaal in kwijt en schaar me achter de uitgangspunten, waarbij respect de belangrijkste is."

Sinds begin dit jaar verzorgen Pascal en Alicia kickbokslessen in Haastrecht onder de naam Kickboxing Haastrecht. "Met succes, binnen no time hadden we veertig leden. Er is blijkbaar behoefte aan." Daarnaast geeft Pascal personal training en heeft hij meerdere sportgerelateerde cursussen afgerond, om zo zijn kennis te vergroten.

Eigen pand
De lessen worden nu nog in de aula van basisschool de St. Catharina gegeven, maar door de vraag naar meer lesuren gingen beiden op zoek naar een eigen pand. Dat is gelukt: aan de Hoogstraat, op het bedrijventerrein in Haastrecht, wordt in een loods een heuse sportschool gecreëerd.

"Hier willen we per februari, uiterlijk maart komend jaar lessen kickboksen, boksen, fitness, bootcamp en workouts verzorgen. Voor iedereen, jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld veel vraag naar bokstraining voor vrouwen, en dan overdag als de kinderen naar school gaan."

Pascal en Alicia, beiden werkzaam in de zorg, vinden het belangrijk om ook voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals Bob, kinderen met diverse problemen en scholieren van het speciaal onderwijs iets te kunnen betekenen. "We zien nu al in de lessen dat kinderen helemaal opbloeien via vechtsport. Hun zelfvertrouwen neemt toe. Dat willen we extra stimuleren."

Pascal en Alicia runnen in Haastrecht een gezinshuis. "Wij vangen hier uit huis geplaatste jongeren op en bieden ze opvang in een normale leefomgeving. Als gezinshuisouders vormen we de vaste basis waar de jongeren op kunnen terugvallen."

Daarnaast werkt Pascal nog enkele dagen als zzp'er in de zorg. "Ik werk bij een instelling die  dagbesteding biedt aan kinderen/jongeren die problemen hebben op een of meerdere vlakken. Ook verzorg ik hier diverse sportieve activiteiten."

Droom
Met straks een eigen locatie komt een droom voor Pascal uit: "Ik was vroeger eigenlijk best een pestventje. Vechtsporten als karate en kickboksen hebben me gered. Het heeft me discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen gegeven. Dat wil ik graag overdragen."

Meer informatie via Facebook en 06-58800344. Pascal en Alicia zijn ook een crowdfundingactie begonnen waar particulieren en bedrijven die hen willen sponsoren terechtkunnen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden