Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Burgemeester Cazemier roept (opnieuw) op tot kalmte

Algemeen 2.169 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Roel Cazemier roept voor- en tegenstanders van de jacht -opnieuw- op tot kalmte. Hij doet dit via een open brief, die dinsdagmorgen is verspreid.

Directe aanleiding zijn de uitingen van Saskia van Rooy via social media afgelopen weekend, waarop de dierenactiviste beelden deelt van een dode kat en zware grasbaal op de brug naar haar woning in Stolwijk. 'Ik kon geen kant op', laat ze weten.

Het lijkt een nieuw dieptepunt in de strijd tussen voor- en tegenstanders van de jacht in de Krimpenerwaard.

Jachtregels
Burgemeester Cazemier in de brief: 'Over de jacht kan men van mening verschillen, maar de jachtregels worden bepaald door de landelijke politiek. Kamer en regering zijn verantwoordelijk voor wat wel en niet mag rond de jacht. Wie het niet eens is met deze regels, moet zich bij de Tweede Kamer of bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit melden'.

Burgemeester Cazemier roept Saskia van Rooy op om aangifte te doen, zodat de politie een onderzoek in kan stellen: 'De politieteamchef heeft mij verzekerd dat hij prioriteit zal geven aan strafbare bedreigingen'.

De burgemeester tenslotte: 'Ik wil in deze brief nogmaals iedereen erop wijzen dat men ook zélf verantwoordelijkheid draagt in het debat over de jacht. Respecteer het feit dat men van mening kan verschillen.'

Cazemier is 'graag bereid' een bemiddelingsgesprek met Saskia van Rooy en de jagers te voeren 'om te proberen beide partijen dichter bij elkaar te brengen'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden