Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Projectwethouder Anthon Timm bedient de knoppen en drukt zo de eerste funderingspaal de grond in.
• Projectwethouder Anthon Timm bedient de knoppen en drukt zo de eerste funderingspaal de grond in. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Project 'de Grote kruising' officieel van start

  •   1110 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In Krimpen aan den IJssel is donderdagmiddag het project 'de Grote Kruising' en daarmee de herinrichting van de Algeracorridor van start gegaan. 

Met een druk op de knop onthulde wethouder Anthon Timm het bouwbord voor het project. Dat deed hij samen met aannemers van het bouwteam en een vertegenwoordiging van de subsidieverstrekkers. Op het bord staan de logo's van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Krimpen aan den IJssel vermeld.

Vervolgens ging de eerste funderingspaal de grond in voor de fly-over naast de Wethouder Hoogendijktunnel. In december wordt gestart met het aanbrengen van de fundering. De fly-over zorgt ervoor dat het toekomstige autoverkeer de voetgangers en fietsers die gebruikmaken van de bestaande Wethouder Hoogendijktunnel kan kruisen. 

Wisselstrook
Daarnaast wordt de wisselstrook verlegd. Deze weg komt meer richting het raadhuis te liggen. Door het maken van de fly-over en het verleggen van de wisselstrook, is er aan de noordzijde van de C.G. Roosweg (N210) ruimte gemaakt voor hoogwaardige busstations langs deze weg.

"Met dit project verbeteren we de doorstroming op de Algeracorridor", zegt Timm. "Dit zijn maatregelen voor de korte termijn. Voor de langere termijn wordt onder andere gedacht aan het aanpassen van de toeleidende wegen naar de Algerabrug en het inzetten van openbaar vervoer en de fiets."

In november gaf verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen groen licht om de knelpunten van de Algeracorridor op te lossen. Ook is het benodigde budget van 90 miljoen gereserveerd. Welke van de maatregelen precies worden toegepast, wordt verder uitgewerkt en uitgezocht in de MIRT Verkenning.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }