Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Sporthal De Meent.
• Sporthal De Meent.

Wethouder Boere: 'Sloop De Meent niet aanstaande'

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hoewel wethouder Ria Boere in haar voorstel aan de raad zonder omhaal spreekt van sloop en nieuwbouw van sporthal De Meent, kwam ze daar tijdens de raadsvergadering op terug.


De vrees van de drie sportclubs Silvertown Lions, DOS en BCS dat het ontbreken van een sportaccommodatie mogelijk tot opheffing zal leiden, probeerde ze weg te nemen met de belofte dat ze eerst in gesprek gaat met de clubs en enkele inloopavonden houdt voor omwonenden. "Ik verzeker u dat er morgen nog geen heistelling bij De Meent zal staan. De architect is eerst nog aan zet en wij gaan de situatie ter plaatse onderzoeken. Het voorbereidingskrediet wordt hier aan besteed. Er staat nog niets vast."

Boere reageerde op inspreekster mevrouw Nagtegaal, die namens de drie Schoonhovense sportverenigingen haar zorgen uitte over de toekomst. Zij vertelde dat ze het nieuws uit de krant had moeten vernemen en zette vraagtekens bij de communicatie met de gemeente. Nagtegaal voorzag verlies van leden en zelfs mogelijke opheffing van de clubs, die het toch al moeilijk hebben.

Tijdelijke sporthal
De sportvertegenwoordigster kreeg steun van diverse politieke partijen, die een dergelijke teloorgang in Schoonhoven-Noord willen voorkomen. Ook het gymnastiekonderwijs van de basisscholen zou daar onder kunnen lijden. Daarom stelde Eddo Mondriaan (GBK) voor om een tijdelijke sporthal te plaatsen. "Daar zijn voorbeelden van. Het is iets wat we kunnen onderzoeken", aldus de voormalige gymnastiekleraar van het Schoonhovens College.

Onduidelijk bleef in welke volgorde er gebouwd gaat worden en welke locatie wordt geselecteerd voor de nieuwbouw. Dat zou het snelst kunnen op gemeentelijke grond, maar bij grootschalige woningbouw aan de Vlisterweg dient er naar een heel andere oplossing voor het vmbo te worden gezocht.

"De omvang van het schoolgebouw is nog niet aangegeven", gaf Boere aan. "Alle mogelijkheden worden eerst in kaart gebracht en daarna praten we verder met u. Ik geef u mee dat ik de continuïteit van de sportverenigingen garandeer."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier