Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Big Bear in Krimpen aan den IJssel.
• De Big Bear in Krimpen aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)

Big Bear mogelijk omgebouwd tot hindoetempel

  •   5071 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Big Bear aan de Krimpenerbosweg in Krimpen aan den IJssel krijgt een nieuwe bestemming. Het gebouw gaat dienst doen als Hindoestaanse tempel.

De gemeente heeft met stichting Brahmrishi Ashram Netherlands een (voorlopige) koopovereenkomst gesloten. De opbrengst van de verkoop bedraagt 575.000 euro. In het contract is wel een ontbindende voorwaarde opgenomen over een Bibob onderzoek. Dit onderzoek is om te voorkomen dat Krimpen aan den IJssel een contract aangaat met iemand of een organisatie die strafbare feiten pleegt.

De gemeenteraad hoeft geen besluit te nemen over de verkoop van het pand. Al in 2015 gaf de vorige gemeenteraad het college de opdracht om de Big Bear te verkopen. Toch hebben de fracties van Leefbaar Krimpen en Stem van Krimpen schriftelijke vragen ingediend over het hele proces. Vooral nu blijkt dat de koopovereenkomst al in april van dit jaar is getekend. "Tot op heden is de raad hierover op geen enkele wijze geïnformeerd", laat Leefbaar-raadslid Ricardo Barkey weten. "Wethouder Arjan Neeleman heeft vanavond (donderdag) dus wel wat uit te leggen." 

Tiny houses
Ook Stem van Krimpen is kritisch. Fractievoorzitter Saskia Oudshoorn vindt dat de activiteiten van de koper 'weinig tot geen toegevoegde waarde' hebben voor de Krimpense samenleving. De lokale partij had liever gezien dat gebouw en grond een maatschappelijke bestemming hadden gekregen. Zo is er in het dorp behoefte aan betaalbare appartementen en zouden er op het terrein tiny houses kunnen komen.

Barkey is het wel eens met het standpunt van Stem van Krimpen. "Voor mij is de maatschappelijke functie van belang. Ik heb vragen hoe de beoogde koper dat gaat invullen. Daar heb ik geen beeld bij, mede door het gebrek aan informatie."

De gemeente laat in een reactie (nog) niets te kunnen zeggen. Eerst zal de raad - in vertrouwelijkheid - worden geïnformeerd. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }