Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Bewoners melden zich massaal aan voor gratis glasvezel

  •   1383 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Bewoners van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk aan den IJssel en Stolwijk hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om zich aan te melden voor gratis glasvezel van Rekam GlasDraad. Meer dan 92 procent van de bewoners schreef zich in voor de aansluiting. 

Rekam GlasDraad Krimpenerwaard start direct met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk in de vijf kernen. Na de zomer 2020 zullen de eerste woningaansluitingen gerealiseerd gaan worden. De campagne in de vijf dorpskernen werd begin september afgetrapt. Veel bewoners schreven zich direct online in of kwamen langs op een van de informatiebijeenkomsten in de regio. Nu meer dan 92 procent zich heeft aangemeld, is de komst van snel internet ook in de kernen veiliggesteld.

Aantrekkelijk
Wethouder Jan Vente: "In onze gemeente hebben we te maken met het feit dat jonge mensen wegtrekken, omdat er niet voldoende huizen zijn. Wil je een vitale leefgemeenschap houden, dan moet het aantrekkelijk blijven om in een dorp te wonen. Dat betekent dat er een basisschool is, dat er winkels zijn en dat er huizen worden gebouwd die aan alle eisen voldoen van jonge mensen. Snel en betrouwbaar internet is er daar één van. We zijn dan ook verheugd dat Rekam GlasDraad ook in de kernen een glasvezelnetwerk gaat aanleggen."

Op korte termijn gaat Rekam GlasDraad Krimpenerwaard in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de vijf kernen te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al in de zomer van 2020 wordt voorzien van glasvezel. Na aankomende Kerst worden de materialen besteld en in de loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }