Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Henk Vergeer en Margriet Vonk Noordegraaf; de mensen achter Winter Wonderland Ouderkerk.
• Henk Vergeer en Margriet Vonk Noordegraaf; de mensen achter Winter Wonderland Ouderkerk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Winter Wonderland: twee dagen feest

  •   1013 keer gelezen

Winter Wonderland

Ongeëvenaard in de Krimpenerwaard; dat is Winter Wonderland in hartje Ouderkerk. Het event vindt komende vrijdag en zaterdag plaats.

Ouderkerks evenement voor dorp en hele Krimpenerwaard

ouderkerk a/d ijssel • Waarom Winter Wonderland zoveel publiek trekt? De organisatoren krijgen die vraag al vanaf de eerste editie - elf jaar geleden - regelmatig gesteld. Komende vrijdag en zaterdag (13 en 14 december) zal het niet anders zijn. Winter Wonderland Ouderkerk is simpelweg razend populair.

"Het heeft alles te maken met de de opzet en ambiance van het evenement", weet medeorganisator Henk Vergeer. "Die is voor alle doelgroepen uitnodigend en ademt in alle opzichten die zo 'warme' decembersfeer uit. Neem bijvoorbeeld het 'fair'-gedeelte met al die leuke kraampjes vol kerstartikelen, woondecoraties, leuke hebbedingetjes en heerlijke biologische producten, om maar wat voorbeelden te noemen. Ook zijn er optredens van de Lekkerkapel, het Polderkoor en Popkoor Sabroso en theatergroep Quint. Super leuk om te bezoeken." Je kunt volgens Vergeer met een gerust hart je kinderen of kleinkinderen meenemen, want ook voor hen is er van alles te doen. Zo staat er vrijdagavond een lampionnenoptocht op het programma en vinden er zaterdag tal van activiteiten plaats op het feestterrein aan het Plantsoen. Op zaterdagochtend komt 'de Ballonnenkoning' langs in de grote feesttent om de leukste dierenfiguren te maken en kan de jeugd zich van 10.00 tot 12.00 uur amuseren met toetjes versieren, schminken en tattoo's plakken. 's Middags vanaf 16.30 uur is er een optreden van Bart Juwett, bekend van de Speelweek. Daarnaast is er een heuse kermisattractie (de 'rups') en vindt er een leuk spel plaats: de 'paardenderby'. En uiteraard ontbreken ook de horecafaciliteiten niet op Winter Wonderland. De welbekende 'Ouderkerkse kronkel' (een aardappelsnack met kruiden), het frietje-stoofvlees, de Luikse wafels, erwtensoep, een broodje rookworst en diverse andere hapjes en drankjes zorgen ervoor dat het ook de inwendige mens twee dagen lang aan niets ontbreekt. Ook mooi: de NH Kerk opent vrijdagavond vanaf 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor een rondleiding. Tevens worden in het monumentale kerkgebouw kerstliederen ten gehore gebracht.

Ook de avondprogramma's gelden als veelbelovend. Vrijdagavond treedt de coverband Shakey Ground op. Op zaterdagavond maken de dj's Jan en Arie Verdoold er een feestje van en verzorgt Montana de Koning (bekend van The Voice en het Junior Songfestival) een optreden. Kaarten voor beide avonden (start 21.00 uur) zijn verkrijgbaar bij kapsalon MaTaJoy of via de website www.winterwonderlandouderkerk.nl. Een los kaartje voor één avond kost 7,50 euro, wie twee avonden wil betaalt 10 euro. "De voorverkoop loopt uitstekend", stelt Henk Vergeer tevreden vast. "Alles wijst op twee topavonden." Winter Wonderland Ouderkerk start op vrijdag 13 december 16.00 uur. Op zaterdag 14 december duurt het dagprogramma tot 21.00 uur.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }