Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Lezers schrijven: 'Decathlon welkom in de Krimpenerwaard!'

  •   keer gelezen

Al sinds 2014 wordt er gesproken over twee mogelijke vestigingen van Decathlon in Den Haag en Schiedam. Beide zouden aan de rand van de stad of net erbuiten moeten komen, ver verwijderd van bestaande stadscentra (waar reeds de nodige leegstand is). Dit zou Decathlon naar eigen zeggen prettig vinden, omdat men dan de ruimte heeft om buiten producten te laten testen. Geweldig natuurlijk! Ik moet eerlijk bekennen, ondergetekende vindt Decathlon een prettige zaak. Thuis in vele sportieve segmenten, ideale festivaltentjes en ga zo maar door.

Het vestigen buiten bestaande kernen stuit mij echter tegen de borst. Hier gaat precedentwerking van uit, het zorgt potentieel voor een verdere leegloop van bestaande stads- en dorpskernen, verschraling van het aanbod en het verplaatsen van werkgelegenheid.

De gemeente Krimpenerwaard biedt zeven schitterende kernen waar Decathlon welkom is met de Krimpenerwaard als fantastisch gebied om producten uitvoerig uit te testen. Voetballen op één van de vele velden van diverse verenigingen, gesponsord door de lokale middenstand. Roeien in het prachtige natuurgebied De Loet, fietsen met uitzicht over de Lek en de molens van Kinderdijk, zwemmen in binnen- en buitenbaden, kamperen bij de boer...

Tevens staan er diverse partijen in de startblokken om de plannen te ontwerpen, infrabedrijven om de locatie gereed te maken, constructeurs om de staalconstructie voor het pand te maken en bouwbedrijven om de vestiging te laten verrijzen. Tevens beschikken wij over zo'n 50.000 inwoners, die mogelijk de winkel zullen bezoeken.

Enige wens: vestig u binnen de bestaande kernen, versterk onze centra, wees welkom en neem deel aan onze gemeenschappen. Net zoals wij dat voor Schiedam en Den Haag wenselijk achten.

Tijdens een recent bezoek aan het centrum van Schiedam en Den Haag werd ondergetekende duidelijk dat in bestaande kernen voldoende ruimte en leegstand is om gigantische winkels te vestigen, waar ongetwijfeld alle producten met veel plezier inpandig of in het winkelgebied getest kunnen worden. Dit zou ook de zo wenselijke 'beleving' terug in de winkelstraat brengen. Het lijkt mij heerlijk om bij Decathlon op een bankje voor de deur te zitten kijken naar het geklungel tijdens het opzetten van een tent, hele families die een bal hooghouden, een potje hockey op straat, yoga langs de Hofvijver...

Als laatste een oproep aan Provinciale Staten Zuid-Holland, VVD (Zuid-Holland) en gemeente Schiedam: verkwansel met zwalkend beleid en matige onderbouwing niet wat er in de afgelopen decennia met passie, liefde en plezier met elkaar in Zuid-Holland door de middenstand is opgebouwd. Waag eens een poging om in bestaande gebieden te investeren, het gezamenlijk belang bij elkaar te brengen en uw kernen als vanouds aantrekkelijk te maken. Zodat deze kunnen floreren ten gunste van uw inwoners, ondernemers en gasten.

PS. Aan een ieder, van harte welkom in de Krimpenerwaard!

Piet-Jan van Zoest,
Winkelhof Bergambacht.

(NB: deze oproep is op persoonlijke titel geschreven)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }