Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
ingezonden mededeling

Bespaar geld met de inbouwapparatuur in jouw keuken!

  •   keer gelezen

Ga jij voor een nieuwe keuken? Dan wil je natuurlijk naast een mooi design, voldoende handige opbergruimte en veel werkruimte ook goede inbouwapparatuur voor in je keuken.

Je hebt een koelkast, een kookgelegenheid, een oven of inbouw combimagnetron en eventueel ook een vaatwasser nodig. Maar dat alles kost natuurlijk wel een aardige duit. Wat kun je doen om geld te besparen met de inbouwapparatuur in jouw keuken? Wij geven je vier tips die ook handig zijn wanneer een van de apparaten in jouw keuken vervangen moet worden.

Budgetaanbieder zoeken

Vind je bij de gebruikelijke aanbieders van elektronica geen inbouwapparatuur voor de keuken die binnen jouw budget past? Even verder zoeken kan helpen: je kunt immers voor een nieuwe koelkast of andere inbouwapparatuur mogelijk ook terecht bij een (online) budgetaanbieder die misschien wel precies het apparaat dat jij zoekt voor een stuntprijs verkoopt.

Je bent dief van je eigen portemonnee als je elders meer zou betalen voor je koelkast, vaatwasser of oven, dus het is eigenlijk in alle situaties een goed idee om bij het online zoeken ook het woord 'budget' op te nemen om de kans te vergroten dat je een goedkopere aanbieder vindt.

Tweedehands apparatuur

Kun je de apparaten die bij een budgetaanbieder niet vinden voor een prijs die in jouw budget past? Dan kun je natuurlijk ook nog rondkijken voor tweedehands inbouwapparatuur. Het kan namelijk goed dat andere mensen die een nieuwe keuken laten installeren hun 'oude' apparatuur te koop aanbieden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld op Marktplaats terecht. Pas hier wel mee op, want je krijgt geen garantie en inruilen gaat ook niet. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de apparatuur naar behoren werkt en niet (al te veel) beschadigd is.

Tweede kansjes

Sommige aanbieders van elektronische apparatuur bieden ook apparaten aan die door een eerdere koper teruggestuurd zijn om verschillende mogelijke redenen. Misschien is er een lichte beschadiging, misschien werkte het apparaat niet of misschien was het simpelweg niet wat men ervan verwachtte. Het gaat om volledig functionerende (eventueel gerepareerde) apparaten die dus technisch gezien niet nieuw meer zijn en daarom voor een lagere prijs aangeboden worden.

Lees wel altijd goed of het apparaat beschadigingen heeft en bedenk of dit acceptabel is voor jou. Het voordeel van inbouwapparatuur is natuurlijk wel dat je beschadigingen aan de buitenkant niet kunt zien.

Beste energielabel

Er is natuurlijk nog een andere manier waarmee je op de langere termijn kunt besparen op de inbouwapparatuur in je keuken. Je kunt apparatuur aanschaffen die het allerbeste energielabel heeft. Deze apparaten springen zuinig om met elektriciteit, waardoor je standaardverbruik daalt en je energierekeningen dus lager worden. Daar is dus wel in eerste instantie een investering voor nodig, maar die betaalt zich dan over de jaren terug.

Verbruik is sowieso iets wat je in het achterhoofd moet houden. Zorg ervoor dat de nieuwe apparatuur die je aanschaft ook qua verbruik een verbetering is ten opzichte van je huidige apparaten. Anders geef je geld uit aan een nieuwe apparaat én een hogere energierekening.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten