• Het slopen van de oude schansen.
• Het slopen van de oude schansen. Foto: Facebook/Polsstokkerdam
video

Nieuwe schansen moeten Polsstokkerdam weer records opleveren

Algemeen 251 keer gelezen

POLSBROEKERDAM • Nieuwe schansen en andere aanpassingen moeten de accommodatie van Polsstokvereniging Polsbroekerdam weer competitief maken.

Vrijdag 6 december wordt de officiële eerste paal geslagen voor de nieuwe voorzieningen.

De projectleiders Wilco den Boer en Cristiaan de With hebben inmiddels menig uurtje in de voorbereiding zitten. Nu is het eindelijk zover. "Het hout in de bestaande schansen was aan vervanging toe", blikken beide Benschoppers terug. "Het plaatsen van nieuw hout in de oude constructie had geen zin. Daarom is besloten tot het realiseren van nieuwe schansen."

Wensen
Dat worden niet zomaar schansen. Polsstokkerdam, zoals de vereniging in polsstokkringen heet, wil dat de springers in Polsbroekerdam records gaan vestigen. Daarvoor hebben de projectleiders uitgebreid een kijkje genomen bij andere polsstokverenigingen en is met polsstokverspringers gesproken om hun wensen in kaart te brengen.

"Op andere accommodaties wordt veel verder gesprongen", legt Christiaan de With uit. "Dat willen we hier ook. Bij onze nieuwe schansen worden  de planken licht verend. Hierdoor wordt de aanloop sneller en kunnen springers de stok verder in het water plaatsen. Dat heeft een positief gevolg voor de sprong."

Door ook de verhouding tussen de schans en het water en zandbed aan te passen, komt de stok hoger te staan, wat eveneens de sprong ten goede komt.

De oude schansen zijn inmiddels afgebroken en na het slaan van de eerste paal kan het werk van start om komend seizoen recordsprongen in Polsbroekerdam te realiseren.

In onderstaand filmpje (van Jaco de Groot) leggen de projectleiders uit wat precies de bedoeling is:

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden