Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Arnold de Jongste van de vernieuwde Jumbo-supermarkt op winkelcentrum De Korf.
• Arnold de Jongste van de vernieuwde Jumbo-supermarkt op winkelcentrum De Korf.

Supermarkt als 'huiskamer' van de samenleving

  •   632 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Jumbo-supermarkt op winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel is woensdag op feestelijke wijze heropend.

Krimpen aan den IJssel kleurt deze ochtend geel. Overal in het dorp hangen gele ballonnen om mensen naar de vernieuwde Jumbo op winkelcentrum De Korf te lokken. Dat lijkt te zijn gelukt, want net voor de opening om negen uur staan er meer dan honderd klanten voor de deuren van de supermarkt. Eigenaar Arnold de Jongste ziet het allemaal met genoegen aan. "Ze hebben ons gemist", lacht hij. Drie weken lang was de supermarkt dicht. In die tijd is de winkel flink onder handen genomen. "De wanden, puien, plafonds en vloer: echt alles in nieuw. De laatste week hebben we gebruikt om de winkel in te richten."

Sfeer
Klanten zijn bij binnenkomst onder de indruk van de nieuwe winkel. De Jongste schudt vele handen en hoort alleen maar positieve reacties. "Mensen vinden het een mooie en vooral sfeervolle winkel. Daar ben ik blij om, want het is lastig om na zo'n grote verbouwing weer sfeer te creëren in je winkel. Om eerlijk te zijn heb ik daar best wel eens wakker van gelegen." 

De supermarkt is volledig energieneutraal. De Jongste: "De warmte die vrijkomt van de koel- en vriesmeubelen in de winkel wordt opgeslagen en gebruikt om de winkel te verwarmen. Daarnaast hebben we ledverlichting en komen er 450 zonnepanelen op ons dak te liggen."   

Kant- en klaarmaaltijden
Voorafgaand aan de verbouwing kregen klanten van Jumbo de kans hun wensen kenbaar te maken. Dat leverde volgens De Jongste waardevolle informatie op. "Klanten willen graag een ruime winkel, met een groot assortiment en een ruim aanbod van kant- en klaarmaaltijden. Als je dat weet, kun je daar rekening mee houden. Ik vind dat niet meer dan logisch. Je bouwt immers niet een nieuwe winkel voor jezelf, maar voor je klanten."

De Jongste heeft een missie. Hij wil van Jumbo de Korf de 'huiskamer' van de samenleving te maken. "Veel mensen voelen zich eenzaam. Onze supermarkt staat midden in de samenleving en ik vind ik het belangrijk om die eenzaamheid aan te pakken. Hoe? Door in de supermarkt een daghap aan te bieden die klanten met elkaar in onze smulhoek op kunnen eten. Ook hebben we een speciale 'kletskassa' voor mensen die geen haast hebben, maar op hun gemak een praatje willen maken met de kassière." 

De Jongste is erg te spreken over de metamorfose die winkelcentrum De Korf momenteel ondergaat. "Ik zit hier al even, maar heb in al die jaren nog nooit een eigenaar ontmoet die zo betrokken is als Van der Vorm Vastgoed. Als je kijkt met hoeveel power zij deze verbouwing uitvoeren....daar word ik echt heel blij van."

Floris Bakker

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }