Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ondertekening van de intentieovereenkomst.
• Ondertekening van de intentieovereenkomst. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

De Olm wil Keurmerk Veilig Ondernemen

  •   179 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ondernemers, politie, brandweer, Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid (CCV) en de gemeente Krimpen aan den IJssel slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat winkelgebied De Olm het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) krijgt.

Met de ondertekening van een intentieverklaring is dinsdag de eerste stap gezet om te komen om tot een officiële certificering. Het doel van het KVO is een schoon, veilig, goed onderhouden en daarmee aantrekkelijk winkelcentrum. Het KVO biedt volgens wethouder Anthon Timm voordelen aan zowel ondernemers als inwoners. "Iedere bezoeker van het winkelcentrum heeft baat bij een schone en veilige omgeving. Sinds 2011 maken de bedrijventerreinen Stormpolder, De Krom en Parallelweg onderdeel uit van een KVO voor bedrijventerreinen. Mooi dat ook een winkelcentrum in Krimpen werk maakt van veilig ondernemen."

Uniek
Ernst Dijkman, eigenaar van supermarkt Jumbo, zegt dat het uniek is dat een winkelcentrum in Krimpen zich aansluit bij het KVO. "De Olm is al een veilige plek om te wonen, te werken en te winkelen. Door het KVO gaan we dit naar een nog hoger niveau brengen."

In komende periode gaan gemeente, ondernemers, politie en brandweer met elkaar actie- en aandachtspunten bepalen voor het winkelcentrum. Hiervoor wordt een veiligheidsenquête gehouden onder de aanwezige winkeliers en bewoners. Tevens worden cijfers van de brandweer, politie en gemeente geanalyseerd. Met deze informatie zal er een actieplan worden opgesteld. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }