Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Sporthal De Meent.
• Sporthal De Meent. (Foto: Floris Bakker)

Politiek wil sloop en nieuwbouw De Meent onderzoeken

  •   397 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Sloop en nieuwbouw van De Meent heeft ingrijpende gevolgen voor de gebruikers van de sporthal in Schoonhoven-Noord. Sportverenigingen en basisscholen zullen minstens een jaar hun leden en leerlingen elders moeten onderbrengen.

Dat stelde een bezorgde Frank Moné (CDA) tijdens de commissievergadering. "Een dergelijk lange periode kan de ondergang van de sportclubs betekenen. Daar moet een passende oplossing voor worden gevonden." Ook Cees Hoftijzer (Lokaal op 1) voorzag problemen. "De Meent heeft een hoge bezettingsgraad. Daar vind je niet zomaar een alternatief voor."

Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) en Frank Moné (CDA) verbaasden zich over het voorstel van wethouder Ria Boere om sporthal én Schoonhovens College aan elkaar te koppelen. "In een eerder ontwerp gingen we uit van een geheel nieuwe plek voor de middelbare school op de Wolfson-locatie. Dan hoef je niet alles overhoop te halen in dit deel van de wijk. Wat is er van dat eerste plan terechtgekomen?"

Wethouder Ria Boere gaf aan dat de aankoop van het lege Wolfson-gebouw bij nader inzien een te grote investering zou zijn. "Ik wilde daar niet afhankelijk van zijn. Nu hoeven we niet te wachten en kunnen we op eigen grond aan de slag. Dat sloop en bouw van De Meent tijdelijk voor overlast zorgt, is onontkoombaar. Schoonhoven-Noord krijgt er wel een fraaie, duurzame sporthal voor terug. Ik heb destijds eenzelfde ontwikkeling in Gouderak meegemaakt en daar was iedereen heel tevreden met het resultaat."

De commissie was in grote meerderheid voorstander van het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet van 480.000 euro. "Het is van groot belang voor de wijk", meende Anthony Tom (ChristenUnie).

De aanname dat de bouw circa 6 miljoen euro gaat kosten, werd als 'richtinggevend' gezien. "We kunnen bij de aanvraag van de omgevingsvergunning als raad kiezen voor goedkopere of duurdere ingrepen. Het blijft een behoorlijk bedrag, maar je krijgt er iets moois voor terug", aldus Eric Koelewijn (SGP).

Pieter van der Laan
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }