• Milieustraat in Krimpen aan den IJssel.
• Milieustraat in Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Milieustraat Krimpen niet langer toegankelijk voor inwoners Krimpenerwaard

Algemeen 3.247 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De milieustraat in Krimpen aan den IJssel is vanaf 1 januari 2020 niet meer toegankelijk voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard.

Inwoners van de kernen Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak kunnen hun grof huishoudelijk afval voortaan kwijt bij het afvalbrengstation in Bergambacht. Dit levert de gemeente Krimpenerwaard een structurele financiële besparing op.

Gelijk trekken
De verandering komt voort uit de wens om het afvalbeleid voor alle inwoners in gemeente Krimpenerwaard gelijk te trekken. Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid om één goed bereikbare milieustraat met goede afvalscheidingsmogelijkheden voor alle inwoners van Krimpenerwaard te realiseren.

Het afvalbrengstation in Bergambacht is vanaf januari 2020 zes dagen per week open. Nu is dat nog twee dagen per week. De verruimde openingstijden zorgen voor spreiding van bezoekers wat de doorstroming op vrijdag en zaterdag verbetert.

Lopik
Inwoners uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist brengen het grof huishoudelijk afval in 2020 naar het afvalbrengstation in Gouda en inwoners uit Schoonhoven naar de gemeentewerf in Lopik. Dit is ongewijzigd. Openingstijden en aanbiedregels voor 2020 staan op de digitale afvalkalender (www.cyclusnv.nl) en in de Cyclus app. Voor Lopik staan de actuele openingstijden op de website van gemeente Lopik.

Cyclus heeft besloten per 1 januari 2020 de inzameldagen van huishoudelijk afval te wijzigen. Dit betekent dat inwoners hun minicontainers of zak mogelijk op een andere dag aan de straat moeten zetten.

Om inwoners goed te informeren over de wijzigingen, ontvangt iedereen in december per post een afvalkalender. Deze kalender staat dan tevens op de website van Cyclus en de Cyclus app.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden