Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Heidi Doff en Aafke Ligthart.
• Heidi Doff en Aafke Ligthart. (Foto: Floris Bakker)

Een kerstboom vol wensen in Krimpen aan de Lek

  •   265 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • In Krimpen aan de Lek gaat op vrijdag 6 december een wensboomactie van start die door winkeliers van De Markt van Krimpen in samenwerking met het Cultuurhuis is opgezet.

Klanten krijgen bij aankoop van 10 euro of meer een bon mee waar ze een wens voor een ander op kunnen schrijven. Deze kan worden ingeleverd bij een speciale 'wenstafel' in het Cultuurhuis. "De mooiste wensen zetten we op oude cd's die in de kerstboom komen te hangen", legt Aafke Ligthart van bloemenwinkel Bij Aafke uit. "We laten wensen niet in vervulling gaan, maar belonen de dertig mooiste wensen wel met een kerstpakket. Wethouder Jeanette Hofman zal de pakketten op vrijdag 20 december uitreiken."

Het is de eerste keer dat De Markt van Krimpen een wensboomactie organiseert. Het idee ervoor ontstond tijdens gesprekken over het plaatsen van een kerstboom in het dorpscentrum. Ligthart: "In het verleden werd de boom altijd bekostigd door de gemeente Krimpenerwaard, maar die is daarmee gestopt. Daarom hebben winkeliers en (diverse) bedrijven uit het dorp geld bij elkaar gelegd voor een kerstboom."  

Happy hour
De lichtjes in de boom worden op vrijdag 13 december om 19.30 uur ontstoken. Voorafgaand is het tussen 18.30 en 19.30 uur happy hour bij de winkeliers van de Markt van Krimpen. Klanten profiteren tijdens dit uur van allerlei kortingsacties die de winkeliers zelf hebben verzonnen. Daarnaast is er rond de kerstboom van alles te doen en te beleven. Zo zingen de leden van popkoor De Decibelles kerstliedjes en zal ds. Luci Schermers het kerstverhaal voordragen. Het team van Zuyderleven en vrijwilligers van het Cultuurhuis schenken gratis warme chocomelk en glüwein.

Het Cultuurhuis is nauw betrokken bij de organisatie van de wensboomactie. Directeur Heidi Doff vindt dat niet meer dan logisch. "Verbinden en samenwerken zijn twee sleutelwoorden waar het Cultuurhuis voor staat. Het is mooi dat we met z'n allen - dus met winkeliers en ondernemers hier uit het dorp - zo'n mooi evenement op kunnen zetten."


 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }