• Burgemeester Martijn Vroom met de twee gedecoreerde brandweerlieden.
• Burgemeester Martijn Vroom met de twee gedecoreerde brandweerlieden. Foto: Brandweer Krimpen aan den IJssel

Lintje voor Krimpense brandweermannen

Algemeen 428 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom heeft zaterdagavond twee Krimpense brandweermannen verrast met een koninklijke onderscheiding. Marcel Henderson en Dennis van Kooten kregen een lintje voor hun jarenlange inzet voor de gemeenschap.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Krimpen aan den IJssel in de eigen Deerenbergkazerne. Marcel Henderson begon in 1994 als brandweerman. Hij groeide uit tot een ervaren bevelvoerder die staat dag en nacht klaar staat om zijn medemens hulp te bieden. Dennis van Kooten, sinds 1997 brandweerman, is eveneens een bevelvoerder die zijn vak met veel passie uitvoert.

Jubilarissen
Gedurende de avond werden er ook een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Wilrik Visser vanwege zijn 15-jarig dienstverband en Marcel Henderson en Jaco van der Voorden voor hun 25-jarig dienstverband als vrijwillig brandweerman. Clustercommandant Martin van der Leun overhandigde de bijbehorende medaille, oorkonde en bloemen. Als laatste kreeg Corné van Kooten een 'Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid' uitgereikt.

In zijn toespraak bedankte burgemeester Martijn Vroom de brandweermannen en -vrouwen voor het feit dat het korps altijd paraat staat voor de veiligheid van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden