• Wethouder Arjan Neeleman.
• Wethouder Arjan Neeleman. Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Wethouder schrikt van beelden vuiligheid in zwembad

Algemeen 2.118 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wethouder Arjan Neeleman is geschrokken van de foto's en filmpjes van de gebrekkige hygiëne in zwembad De Lansingh. "Dit soort vervuiling hoort gewoon niet", zegt hij. 

"Het is dan ook goed dat er melding van is gemaakt, ook al zijn wij als gemeente formeel niet meer verantwoordelijk voor het zwembad. Dat is Optisport. Wel hebben we de melding doorgespeeld naar de Omgevingsdienst Midden-Holland." Die instantie voerde een controle uit in het bad. De inspecteurs constateerden meerdere overtredingen. Optisport heeft daar volgens Neeleman adequaat op gereageerd. "Bij de hercontrole van afgelopen woensdag bleek alles in orde." 

Hij drong er bij Optisport meermaals op aan een hygiënecertificaat te halen. "Dan checken ze niet alleen de kwaliteit van je zwemwater, maar ook de hygiënische toestand in de kleedkamers, toiletten en andere faciliteiten. Na zo'n controle weet je meteen waar je aandacht aan moet schenken." 

Stinkende best
Dat De Lansingh gedateerd is, beaamt Neeleman. "Het is inderdaad een zwembad waar het nodige aan mankeert en waar in geïnvesteerd moet worden, maar dat wist Optisport toen ze drie jaar geleden de exploitatie op zich nam. Ze doen echt hun stinkende best om de boel te vernieuwen. Dat heeft tijd nodig."

Dat het huurtarief voor KZV de Lansingh omhoog gaat, vindt Neeleman vervelend. Oorzaak is de gestegen verbrandingsbelasting. "Die verhoging is bedoeld om gebruikers te dwingen van het gas af te gaan. En een zwembad is een grootverbruiker, dus die belasting is hoog. Omdat Optisport al moeite heeft om de exploitatie sluitend te krijgen, is dit natuurlijk een enorme financiële tegenvaller. Daarom hebben ze het college gevraagd om eenmalig bij te springen. Ik vind dat geen onredelijk verzoek, maar de gemeenteraad moet er mee instemmen." 

Ontzien
De prijs van een los kaartjes gaat hoogstwaarschijnlijk omhoog. Neeleman noemt dat 'acceptabel'. Meer moeite heeft hij met de stijging van de huurtarieven voor doelgroepen, zoals de zwemvereniging. "Ik hoop dat ook dat Optisport, die zelf contracten afsluit met de gebruikers, deze verenigingen ontziet. Daar ga ik wel bij Optisport voor pleiten, want niemand wil dat KZV de Lansingh het zwembad en Krimpen verlaat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden