Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Ds. Lucy Schermers: de deur van de Ontmoetingskerk staat open voor iedereen.
Ds. Lucy Schermers: de deur van de Ontmoetingskerk staat open voor iedereen. (Foto: Jan Timmer)

Lichtjesavond in Krimpense Ontmoetingskerk

  •   76 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • In alle rust stilstaan bij het verlies van een dierbare. Komende vrijdag 22 november biedt de Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek iedereen die daar behoefte aan heeft van 18.30 tot 20.00 uur de gelegenheid te herdenken.

"In onze kerkzaal tref je een mooie bloemschikking, zachte muziek, diverse bij het thema 'Ik bewaar je' aansluitende gedichten en brandende kaarsen", vertelt dominee Luci Schermers. "Zo creëren we een ambiance van rust en warmte; een troostrijke plek om tot bezinning te komen en je gevoelens en je herinneringen een plek te geven. Ook bieden we de mogelijkheid om een kaars te ontsteken ter nagedachte aan een overleden dierbare."

Stilstaan
De Ontmoetingskerk organiseerde de 'lichtjesavond' al twee keer eerder. "Deze periode van het jaar is er bij uitstek geschikt voor", weet ds. Schermers. "De dagen worden korter, de avonden duren langer en het einde van het jaar nadert. Een tijd ook waarin we wat vaker stilstaan bij overleden dierbaren. Je recent gestorven partner, vriend of vriendin of het kind dat je in je jonge jaren verloor. Terwijl de wereld om je heen volop in beweging is, heb jij nog altijd je momenten van mijmering of verdriet. Een teer plekje waar anderen vaak niet meer bij stilstaan omdat 'het al zo lang geleden was' en van je verwacht wordt dat je het verlies inmiddels helemaal verwerkt hebt. Maar wat is 'tijd' als het verdriet nog altijd in je aanwezig is en herinneringen regelmatig terugkomen. Daar staat geen 'tijd' op."

Voor iedereen die dat zo voelt en ervaart zet de kerk de voordeur open. "Of je wel of niet gelovig bent is geen issue", zegt ds. Schermers. "We zijn er voor iedereen die in rust wil herdenken. Daarnaast zijn gemeentelid Alie van Krieken en ik aanwezig om te luisteren naar mensen die hun persoonlijke verhaal met ons willen delen. Deze lichtjesavond is een avond waarin je verdriet erkend wordt, er mag zijn. Een avond ook van troost. We hopen op een mooie toeloop."

De Ontmoetingskerk is te vinden aan de Hoofdstraat 90 in Krimpen aan de Lek.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }