Afbeelding

Nu ook duurzame energiecoöperatie in de Krimpenerwaard

Algemeen 748 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De nieuwe Coöperatie Waardstroom wil projecten in groene stroom gaan opzetten. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen deelnemen.

Wouter Verweij namens de coöperatie: "Deelname is vooral interessant voor mensen die zelf geen zonnepanelen op dak kunnen of willen plaatsen. Wij bieden alternatieven, waarbij belangstellenden tegen een gunstig rendement kunnen investeren in groene stroom."

Op vrijdagavond 29 november is er een informatieavond in gebouw De Schakel te Bergambacht (aanvang 20:00 uur). Verweij: "Tijdens deze bijeenkomst licht de coöperatie de plannen toe en wordt uitgelegd hoe belangstellenden mee kunnen doen. De kern van een coöperatie is immers het samen aanpakken."

Vervolgens: "Er zijn nu twee concrete projecten -in respectievelijk Haastrecht en Vlist- gepland, waarbij staldaken vol gelegd gaan worden met zonnepanelen. Door gebruik te maken van de zogenaamde postcoderoosregeling hoeven deelnemers minder energiebelasting te betalen. Inwoners en kleine bedrijven die in het oostelijk deel van de Krimpenerwaard wonen of gevestigd zijn, kunnen deelnemen."

Wind
Bij succes wil Waardstroom naar het westelijk deel van de gemeente uitbreiden, zodat uiteindelijk alle inwoners mee kunnen doen. De focus is in eerste instantie op zonne-energie gericht, maar op termijn wil de coöperatie ook inzetten op windenergie.

"De deelnemers in een project worden gezamenlijk eigenaar van de betreffende installatie. Ze profiteren van de opbrengst én het lage tarief, zonder dat ze zelf hun dak ter beschikking hoeven stellen aan zonnepanelen. Niet iedereen kan en wil immers een complete installatie betalen en sommige huiseigenaren vinden panelen op het dak niet mooi. Wij werken samen met lokale dakeigenaren, lokale installateurs en lokale afnemers", aldus Verweij.

De Coöperatie Waardstroom is een initiatief van de Vereniging Waardstroom, die al jaren actief is in de gemeente.

Verweij: "Met het oprichten van een duurzame energiecoöperatie willen we concreet bijdragen aan oplossingen voor dringende vragen van nu."

Zie voor alle informatie: http://www.waardstroom.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden