Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Nu ook duurzame energiecoöperatie in de Krimpenerwaard

  •   317 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De nieuwe Coöperatie Waardstroom wil projecten in groene stroom gaan opzetten. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen deelnemen.

Wouter Verweij namens de coöperatie: "Deelname is vooral interessant voor mensen die zelf geen zonnepanelen op dak kunnen of willen plaatsen. Wij bieden alternatieven, waarbij belangstellenden tegen een gunstig rendement kunnen investeren in groene stroom."

Op vrijdagavond 29 november is er een informatieavond in gebouw De Schakel te Bergambacht (aanvang 20:00 uur). Verweij: "Tijdens deze bijeenkomst licht de coöperatie de plannen toe en wordt uitgelegd hoe belangstellenden mee kunnen doen. De kern van een coöperatie is immers het samen aanpakken."

Vervolgens: "Er zijn nu twee concrete projecten -in respectievelijk Haastrecht en Vlist- gepland, waarbij staldaken vol gelegd gaan worden met zonnepanelen. Door gebruik te maken van de zogenaamde postcoderoosregeling hoeven deelnemers minder energiebelasting te betalen. Inwoners en kleine bedrijven die in het oostelijk deel van de Krimpenerwaard wonen of gevestigd zijn, kunnen deelnemen."

Wind
Bij succes wil Waardstroom naar het westelijk deel van de gemeente uitbreiden, zodat uiteindelijk alle inwoners mee kunnen doen. De focus is in eerste instantie op zonne-energie gericht, maar op termijn wil de coöperatie ook inzetten op windenergie.

"De deelnemers in een project worden gezamenlijk eigenaar van de betreffende installatie. Ze profiteren van de opbrengst én het lage tarief, zonder dat ze zelf hun dak ter beschikking hoeven stellen aan zonnepanelen. Niet iedereen kan en wil immers een complete installatie betalen en sommige huiseigenaren vinden panelen op het dak niet mooi. Wij werken samen met lokale dakeigenaren, lokale installateurs en lokale afnemers", aldus Verweij.

De Coöperatie Waardstroom is een initiatief van de Vereniging Waardstroom, die al jaren actief is in de gemeente.

Verweij: "Met het oprichten van een duurzame energiecoöperatie willen we concreet bijdragen aan oplossingen voor dringende vragen van nu."

Zie voor alle informatie: http://www.waardstroom.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }