• Gemeentesecretaris Marjolein Plantinga.
• Gemeentesecretaris Marjolein Plantinga. Foto: Stephan Tellier

Gemeentesecretaris Plantinga vertrekt naar Emmen

Algemeen 845 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard moet op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Huidig gemeentesecretaris Marjolein Plantinga gaat in januari volgend jaar aan de slag in de gemeente Emmen. 

Plantinga begon in 2014 als kwartiermaker voor de nieuw te vormen gemeente Krimpenerwaard. Op 1 januari 2015 werd ze benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur. Als hoogste ambtenaar was zij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Ook gaf zij leiding aan de ambtelijke organisatie.

Onder haar leiding kwam de samenvoeging van vijf gemeenten tot de nieuwe gemeente Krimpenerwaard tot stand. Door deze herindeling is de bestuurskracht aanzienlijk versterkt. Daarnaast is de gemeentelijke organisatie verder geprofessionaliseerd en de dienstverlening op een hoger plan gebracht.

Strateeg
Burgemeester Roel Cazemier vindt het jammer dat Plantinga vertrekt. "Marjolein heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de vorming van onze gemeente tot wat deze nu is. Zij heeft veel betekend voor het college, de ambtelijke organisatie. Ze is een goede strateeg en weet mensen en partijen bij elkaar te brengen. Het college betreurt het vertrek van Marjolein Plantinga, maar gunt haar deze mooie kans om in een grotere gemeente in een heel andere regio een nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Zelf kijkt ze met een goed gevoel terug op haar jaren in de gemeente Krimpenerwaard. "Toen ik in 2014 begon stonden we aan de vooravond van de samenvoeging van vijf gemeenten en de K5-organisatie. Er was enorm veel te doen. Samen met alle medewerkers en het bestuur is er keihard gewerkt om te bereiken waar we nu staan. Ik heb hier in Krimpenerwaard met heel veel plezier gewerkt. Ik ben er trots dat ik met zoveel zeer betrokken en deskundige medewerkers en collegeleden heb mogen samenwerken."  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden