• Van links naar rechts: Gerdien Dulfer, Ilona Monster (initiatiefnemers) en de huisartsen Roozemond en Van Vliet.
• Van links naar rechts: Gerdien Dulfer, Ilona Monster (initiatiefnemers) en de huisartsen Roozemond en Van Vliet. Foto: Nanno Westra

Overhandiging petitie voor behoud ‘geliefde huisartsen’

Algemeen 1.629 keer gelezen

STOLWIJK/BERKENWOUDE • De initiatiefnemers van een petitie voor het behoud van de huisartsen Van Vliet en Roozemond hebben deze vrijdagavond aangeboden aan de betrokkenen.

Huisarts Buck was hierbij niet aanwezig.

"Doel van de petitie, die enkele honderden keren is ondertekend, is het uiten van onze zorgen en de terugkeer van twee kundige huisartsen", stelt  Ilona Monster-Dulfer, één van de initiatiefnemers van de petitie. "Dokter Roozemond en Van Vliet hebben de patiënten bedankt voor hun vertrouwen en aangegeven dat zij Stolwijk-Berkenwoude als een fijne gemeenschap hebben ervaren. Voor de mensen die de petitie hebben ondertekend hadden zij een kleine blijk van waardering mee. Zij betreuren het verloop en hadden het graag anders gezien."

Er waren ongeveer dertig patiënten van Groepspraktijk Stolwijk-Berkenwoude aanwezig. Ilona Monster: "Het is een gemiste kans dat dokter Buck er niet bij was, maar wij zullen een afspraak met hem maken om de handtekeningen alsnog aan te bieden."

Overname
Het vertrek van de huisartsen Van Vliet en Roozemond had te maken met verschil in inzicht over het overnemen van de Groepspraktijk Stolwijk-Berkenwoude van dokter Buck. Reden voor de twee artsen om hun baan op te zeggen.

Buck meldde hier eerder over: "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar dr. Roozemond en dr. W. van Vliet hebben zelf de conclusie getrokken om afscheid te nemen. De insteek was dat zij de praktijk op termijn over zouden nemen, maar gaandeweg het proces kwamen er verschillen in inzicht naar boven. Niet op financieel vlak, wat sommige mensen wellicht denken, maar op andere terreinen. Hierdoor zagen we geen toekomst met elkaar."

E. Roozemond werkte sinds 3,5 jaar in de praktijk; W. van Vliet sinds tien jaar.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden