• Het gemeentekantoor in Lekkerkerk, de plek waar de gemeenteraad vergadert.
• Het gemeentekantoor in Lekkerkerk, de plek waar de gemeenteraad vergadert. Foto: Floris Bakker

Mogelijk nieuw gemeentehuis voor Krimpenerwaard

Algemeen 1.402 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard start een onderzoek naar de huisvesting van de gemeentelijke kantoren. De bouw van een nieuw gemeentehuis wordt niet uitgesloten. 

De vier huidige kantoorpanden voldoen niet voldoen aan de klimaateisen die vanaf 2023 van kracht zijn en waarschijnlijk nog strenger worden in 2030. Het college houdt alle opties open: van het alleen investeren in de wettelijk verplichte maatregelen voor duurzaamheid tot een centrale oplossing op één locatie.

Publieksfunctie
Krimpenerwaard bezit nu vier gemeentelijke kantoorpanden: in Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk en Lekkerkerk. In deze gebouwen zijn ruim 400 mensen werkzaam. In Stolwijk is ook het Klant Contact Centrum gehuisvest. En in Bergambacht het Loket Zorg en Samenleving. Deze beide gebouwen hebben een publieksfunctie. In het gebouw in Lekkerkerk vinden de raadsvergaderingen plaats.

Het onderzoek wordt eind dit jaar afgerond. De resultaten van het onderzoek en het advies worden voorgelegd aan het college van B en W en de gemeenteraad. Zij nemen in 2020 een besluit over de huisvesting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden