Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Team Nederlek.
• Team Nederlek. (Foto: aangeleverd)

Team Nederlek op herhaling naar Alpe d'HuZes

  •   161 keer gelezen

LEKKERKERK • Team Nederlek neemt op 4 juni 2020 weer deel aan Alpe d'HuZes. Het team stond in 2012 ook al eens aan de startstreep van de sponsoractie en legde daarmee de basis voor een groot deelnemersveld vanuit de Krimpenerwaard. 

Erwin Hendriks, in 2012 waarnemend teamcaptain, is de aanstichter van de 'reprise' van Team Nederlek. Een paar maanden terug benaderde hij enkele ploeggenoten uit 2012. Niemand hoefde er lang over na te denken om in 2020 op herhaling te gaan. "De mooie ervaringen uit eerdere edities, de saamhorigheid en het goede gevoel heeft bij velen indruk gemaakt. We hopen dat we opnieuw een fantastisch evenement mogen meemaken."

Vooruitgang
Iedereen kent wel iemand die de diagnose kanker te horen heeft gekregen. De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt: steeds meer mensen overleven kanker. Hendriks: "De teamleden van Team Nederlek geloven allen heilig dat er ooit een moment komt waarop kanker geen dodelijke ziekte meer is, maar een chronische aandoening. Maar daarvoor is nog veel geld nodig (voor onderzoek). Naast het sportieve element is dat ook de drijfveer van de Nederlekkers: het inzamelen van geld."

Team Nederlek bestaat op dit moment uit vijf leden waarvan de meesten al één of meerdere keren naar Frankrijk zijn afgereisd om mee te doen aan Alpe d'HuZes. Erwin Hendriks (teamcaptain, derde deelname) en Arie Verwoerd (tweede deelname) streven ernaar om zes keer met de fiets de berg te gaan beklimmen. Cees Nobel (vierde deelname) gaat in tegenstelling tot eerdere edities nu lopend de berg bedwingen en hoopt dit op 4 juni 2020 tweemaal te realiseren. Julia Hendriks en Jolanda Assman gaan ook met de fiets omhoog. In 2012 heeft Julia als 10-jarige één keer de Alpe d'Huez op gefietst en ze hoopt dat nu nog een keer te doen. Jolanda gaat voor de eerste keer ervaren hoe het is om fietsend een berg van ruim 13 kilometer te beklimmen.

Acties
Het team is al volop in training om de beoogde sportieve doelstellingen te halen. En op het financiële vlak wordt er op dit moment hard gewerkt om acties te ontwikkelen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zoals de plannen er nu voor staan, wordt er gedacht aan een Alpe d'HuZes dag in Lekkerkerk in maart of april. Vergevorderde plannen zijn er voor een grootse loterij met aantrekkelijke prijzen en is men in de slag om een of twee benefietavonden te organiseren. En ook zullen bedrijven worden benaderd om een financiële bijdrage te leveren.

Wie Team Nederlek 2020 wil steunen, kan terecht op de persoonlijke actiepagina's of de teampagina op de site van Alpe dHuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl. Via het invullen van een naam van een deelnemer komt men op de persoonlijke of teampagina, waar ook gedoneerd kan worden.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }