Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Lekkerkerk.
• Lekkerkerk. (Foto: Floris Bakker)

'Lekkerkerks winkelcentrum heeft trekker nodig'

  •   817 keer gelezen

LEKKERKERK • Gert-Jan Ruit, voorzitter van de Lekkerkerkse winkeliersvereniging, verzoekt de gemeente Krimpenerwaard om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere teloorgang van het Lekkerkerkse winkelcentrum tegen te gaan. Een 'trekker' zou wellicht uitkomst bieden.

Ruit pleitte voor een spoedig plan van aanpak. "Daarvoor zijn inzet en fondsen nodig. De winkeliers kunnen niet zelf die voortrekkersrol opeisen", zei hij dinsdagavond tegen de gemeenteraad. De voorzitter onderschrijft de wrange conclusie van de onderzoekers die in hun retailrapport de toekomst van de Lekkerkerkse winkeliers als 'onzeker' omschreven. Hij pleitte voor de vestiging van een grote supermarkt in het winkelcentrum. "We hebben tijdens de verbouwing van Albert Heijn aan de Kerkweg gemerkt hoeveel bezoekers dat scheelt. Een publiekstrekker is daarom zeer welkom. De retail in Lekkerkerk staat immers onder grote druk."

Wethouder Jan Vente begreep de boodschap en wil binnenkort met vertegenwoordigers van alle winkeliersverenigingen uit de Krimpenerwaard om de tafel gaan zitten om de conclusies van het rapport te bespreken. De Retailvisie dient daarbij als kompas. De uitnodiging is ook verstuurd naar de winkeliers in Ouderkerk, die vorig jaar afhaakten uit onvrede over de winkelopenstelling op zondag. "Ik ga proberen om Ouderkerk er weer bij te betrekken. Tot op heden reageren ze niet. Ik zal daarom navraag doen als ze weer afzeggen. Let wel; ik kan niemand dwingen."

Woningbouw
Het behoud van winkels in alle kernen zal volgens diverse politieke partijen vooral afhangen van de woningbouw. Jan Dekker (CDA) maande tot spoed. "Maatwerk per kern is gewenst. Voor een ieder geldt in onze ogen een andere benadering." Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) hoopt dat het college zich meer met de leegstand bezighoudt. "Maak centra aantrekkelijker en houdt auto's op afstand. De komt veiligheid en ontspanning op terrassen ten goede. Als daarvoor extra geld moet worden uitgetrokken, heeft dat mijn goedkeuring." Marco Oudshoorn (VVD) pleitte voor een breed gedragen ondernemersfonds en zondagopenstelling in alle kernen. De bouw van 3.000 woningen in de komende jaren zou volgens Vente de Krimpenerwaard extra impulsen kunnen geven.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }