Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De nieuwe kindergemeenteraad met burgemeester Martijn Vroom.
• De nieuwe kindergemeenteraad met burgemeester Martijn Vroom. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nieuwe kindergemeenteraad van Krimpen geïnstalleerd

  •   130 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom had dinsdagavond de eer om de twintig nieuwe leden van de vijfde Krimpense kindergemeenteraad te installeren.

De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van groep 8 van de Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Tijdens de installatievergadering stelden de nieuwe kinderraadsleden zich aan de hand van een selfie op hun favoriete plek zich aan de aanwezigen. 

Advies
Volgens de burgemeester is de kindergemeenteraad belangrijk voor Krimpen. "Namens alle kinderen van onze gemeente zullen ook deze nieuwe kinderraadsleden met ons meedenken en ons van advies voorzien op onderwerpen die belangrijk zijn. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking!"

Een paar weken terug is de kindergemeenteraad al een keer bij elkaar geweest voor een kennismakingsbijeenkomst, waar ook leden van de voorgaande kindergemeenteraad bij waren.

Ideeënbox
De kindergemeenteraad gaat aan de slag met plannen die door de verschillende Krimpense basisscholen zijn ingediend. Dit jaar maakt de kindergemeenteraad hiervoor gebruik van de ideeënbox, een plan dat de vorige kindergemeenteraad heeft bedacht. Deze ideeënbox wordt op de basisscholen geplaatst en hierin worden goede ideeën voor Krimpen aan den IJssel verzameld. De kindergemeenteraad gaat tijdens het zittingsjaar met deze ideeën aan de slag. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }