Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het buitenterrein van bso Naar Buiten in Vlist.
• Het buitenterrein van bso Naar Buiten in Vlist. (Foto: aangeleverd)

Agrarische bso Naar Buiten in Vlist opent de deuren

  •   keer gelezen

VLIST • Bij de boerderij van de familie Mulder aan de West Vlisterdijk in Vlist is eind oktober de buitenschoolse opvang Naar Buiten geopend.


Naar Buiten, gerund door Gerina Langeveld en Miriam Azaouagh, biedt op kleine schaal opvang aan kinderen (maximaal twintig) die het leuk vinden om na schooltijd in de buitenlucht actief te zijn. "Wij zitten op een boerenerf waar een actief melkveebedrijf gevestigd is", vertelt Miriam. "Het is echt een unieke locatie waar het boeren- en buitenleven centraal staat. Kinderen kunnen hier hutten bouwen, lekker ravotten, spelen in de grote zandbak, springen op de trampoline, voetballen op het grasveld of heerlijk racen op de skelters."

Een bso op een boerenerf biedt volgens Gerina nog meer voordelen. Zo gaan de kinderen in ieder seizoen wel iets doen met de boer. "Denk hierbij aan de koeien naar buiten laten of de fles geven aan de lammetjes. Daarnaast hebben wij onze eigen moestuin en kleine boerderijdieren. Hoe leuk is het om je eigen gekweekte komkommer mee naar huis te nemen en mee te helpen met het verzorgen van de dieren?" 

Er zijn op bso Naar Buiten nog plekken beschikbaar. Meer informatie: bsonaarbuiten@gmail.com.

www.bsonaarbuiten.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5