Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Eén van de stukken van zilversmid Daan Brouwer.
• Eén van de stukken van zilversmid Daan Brouwer. (Foto: Zilvermuseum )

Daan Brouwer exposeert in Schoonhovens Zilvermuseum

  •   52 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In het Zilvermuseum in Schoonhoven is vanaf vrijdag 8 november de tentoonstelling 'Panta Rhei' te zien, met werken van zilversmid Daan Brouwer.   

Met zilver als constant fundament in sculpturen laat Brouwer de voortdurende verandering van vorm zien onder het motto: 'Alles stroomt, niets blijft.' De objecten die hij maakt vallen onder zowel de autonome als toegepaste kunst. In het perspectief van de driedimensionale kunsten eert hij met zijn objecten de traditie van het zilversmeden.

Dynamische vormen
In zijn atelier in Haarlem combineert Brouwer de traditionele zilversmeedtechnieken met hedendaagse productiemethoden, zoals rapid prototyping waarbij het eeuwenoude ambacht naar deze tijd wordt getild. Dynamische vormen en reflectie van het materiaal zijn centrale kenmerken in zijn werk. Dit komt tot uiting door oppervlaktes die vervormen, welven en bollen of door geometrische vormen die in beweging komen en overlopen in elkaar.

Trots
Brouwer is trots dat hij zijn collectie juist in het Zilvermuseum mag exposeren. "Als klein jongetje inspireerde het museum mij om zilversmid te worden en nu sta ik hier met mijn gehele verzameling. Veel van mijn stukken bestaan uit meerdere delen en opeenvolgende momenten die samen een achterliggend idee of verhaal weergeven. Op een intrigerende manier interacteren én verbinden de verschillende onderdelen met elkaar. En dat is precies waar mijn werk voor staat."

De tentoonstelling 'Panta Rhei' is te zien tot en met zondag 26 januari 2020. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }