Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Janet de Graas

Vrouwelijke ondernemers presenteren zich tijdens Winterevent

  •   702 keer gelezen

HAASTRECHT • Het kan de passanten op de Grote Haven in Haastrecht zaterdag niet zijn ontgaan. Met de kenmerkende knalroze ballonnen en rode loper liet Beauty&Brains Krimpenerwaard weten dat iedereen welkom was op hun jaarlijkse winterevent.

De bezoekers konden kennismaken met 25 vrouwelijke ondernemers, uit de hele Krimpenerwaard.

Binnenin verenigingsgebouw De Grote Haven was van alles te zien, te proeven, te ervaren en te voelen. Een wandeling langs de kraampjes maakte maar weer eens duidelijk hoe gepassioneerd en actief de vriendinnen van de Beauty&Brains hun onderneming runnen. Creativiteit en innerlijke schoonheid waren dit jaar twee van de belangrijkste items. Maar het aanbod was breder: van kapster tot pedicure en van gewichtsconsulente tot grafisch ontwerper. De ondernemende vrouwen binnen de Krimpenerwaard blijken heel divers.

Enkele van hen zetten de bezoekers door middel van een workshop ook zelf aan de slag. Zo liet Mieke Floor, van Floor Haastrecht, de bezoekers kennismaken met de zeefdruktechniek.

Bij Ingrid Aerts was een klein keitje het uitgangspunt, maar na wat inspanning gingen de deelnemers aan de workshop met een waar kunstwerkje naar huis.

Blij dat ik Brei
Speciale aandacht was er voor Ineke van de Lagemaat met 'Blij dat ik Brei'. Zij was door de stichting uitgenodigd als 'het goede doel'. Naast haar schattige breisels voor de allerkleinsten, maakt Ingrid ook 'One Flock-produkten'. Daarvan is de opbrengst bestemd voor het vrouwenprogramma van de Stichting Charis in Roemenië.

One Flock betekent: 'één kudde'. Het is de naam voor een 'kudde' van handgemaakte schaapjes en lammetjes, gevilt met echte schapenwol.

Niet alleen de produkten die Ineke zelf maakt, maar ook de opbrengst van de, door de deelnemers zelfgebakken, taarten uit de speciale taartenhoek tijdens het winterevent komt ten goede aan de stichting Charis.

Adri Verhoeven

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }