Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Drukke rëunietraining Tang Soo Do-vereniging Chon-Kyong

  •   238 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Zelfs een oud-lid uit Groningen was naar de reünietraining van de Schoonhovense Tang Soo Do-vereniging Chon-Kyong gekomen om nog eens twee uur lang te worden 'afgebeuld' door grondlegger John Correljé. "Ik was vijf jaar lid tijdens mijn opleiding aan de Vakschool. Ik trainde hier altijd met veel plezier. Daarom wilde ik meester John Correljé graag nog eens zien", aldus de jonge vrouw.

De 62-jarige Schoonhovenaar kon dit zeer waarderen. Hij begroette ook een trainster uit Engeland met wie hij al tijden contact onderhoudt.

Correljé stond stil bij het 45-jarig bestaan van zijn Koreaanse vechtsportvereniging en had leden, voormalige leden en trainers via social media opgeroepen om nog eens naar de Beregrachtzaal te komen voor een sportief samenzijn. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want de sportzaal was zaterdagmorgen flink gevuld. Dit tot enige verrassing van Correljé.

"Ik had geen idee hoeveel reacties dit zou opleveren, maar zelfs degenen die graag hadden willen komen, stuurden netjes een bericht."

Chon-Kyong heeft in 45 jaar een reputatie opgebouwd in de Krimpener-, Lopiker- en Alblasserwaard. Jong en oud volgden vanaf 1974 de lessen in de gymzaal aan de Spoorstraat en later in de sportzaal aan de Beregracht.

John Correljé, in het bezit van de 6e dan, werd jarenlang bijgestaan door zijn vader Jan. Deze overleed enkele maanden geleden en werd zaterdag geëerd door zijn zoon, familie en clubleden. "Dat was een emotioneel moment toen zijn foto werd binnengebracht, maar het eerbetoon hoorde bij deze speciale training", zei John Correljé.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }