• Margot Boerefijn en Arjenne Timmer.
• Margot Boerefijn en Arjenne Timmer.

Springer binnenkort ook als lunchroom

Algemeen 1.557 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Brasserie Springer en Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) hebben elkaar gevonden in een samenwerkingsverband.

Vanaf begin februari 2020 breidt de Schoonhovense horecaonderneming haar activiteiten uit met grand café/lunchroom-faciliteiten. SDK zorgt voor de medewerkers: mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.

Zinvol
"Ik heb met plezier mijn handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst", vertelt Margot Boerefijn, samen met haar ouders Per en Trudy Boerefijn eigenaar van Springer, winnaar van de Gouden Pollepel 2019.

Haar enthousiasme heeft met een aantal factoren te maken: "In de eerste plaats vind ik het een geweldig idee om mensen met een verstandelijke beperking een mooie en zinvolle vorm van dagbesteding binnen de horeca te kunnen bieden. Naar mijn mening moeten ook zij moeten volwaardig mee kunnen draaien in de maatschappij. SDK heeft op dat vlak een uitstekende reputatie, vandaar dat ik vol enthousiasme in gesprek ben gegaan met directeur Arjenne Timmer. Daarnaast verwacht ik dat de uitbreiding van onze zaak met een grand café/lunchroom veel gasten en toekomstige gasten van Springer blij maakt. Ze kunnen hier vanaf februari ook terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. En misschien wel het allermooiste: ze worden bediend door de dagbestedingsdeelnemers."

Margot Boerefijn kwam met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard in contact door de ouders van één van de stagiaires van SDK. "Zij wezen mij er op dat het wellicht een goed idee was om ook binnen Springer ruimte te creëren voor dagbesteding. Daarna ging het snel. Arjenne Timmer en ik kwamen in contact en voelden allebei meteen een klik. Vanaf dat moment zijn we plannen gaan maken. En nu is er de start van de samenwerking."

Droom
"Het was mijn droom om ook in Schoonhoven actief te zijn met een dagbestedingsproject", zegt Arjenne Timmer. "Straks gaat dat daadwerkelijk gebeuren in Grand Café Springer. Een mooiere locatie is bijna niet denkbaar. Ook de manier waarop Margot er in staat spreekt ons aan. Ze is net als wij bevlogen en ondernemend. Een bezoek aan Grand Café Springer wordt straks een mooie combinatie van hoogwaardige kwaliteit en ontwapenende en onvergetelijke bediening. Je zult je er als gast meer dan welkom voelen. Of het nu om een kopje koffie of een heerlijke lunch gaat."

Wie een verstandelijke beperking heeft en en graag zijn of haar dagbesteding in de horeca wil doen, kan contact opnemen met Arjenne Timmer van SDK: 06-28682464 of arjenne.stgkrimpenerwaard@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden