• De nieuwe dichter krijgt een ambtsketen, gemaakt door Nienke Drexhage.
• De nieuwe dichter krijgt een ambtsketen, gemaakt door Nienke Drexhage.

Wie wordt de nieuwe Polderdichter van de Krimpenerwaard?

Algemeen 389 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In Theater Concordia wordt donderdag 14 november de nieuwe Polderdichter van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel gekozen.

Drie dichters strijden om deze titel. Dat zijn: Frank Jan Kat (Krimpen aan den IJssel), Teus Stouthart (Bergambacht) en Daniel van Strij de Regt (Berkenwoude).

De jury wordt gevormd door Ella van Vliet (eerste Polderdichter van de Krimpenerwaard); Hanneke Leroux (oud-stadsdichter van Gouda), Roel Cazemier (burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard) en Kirsten Jaarsma (wethouder cultuur van de gemeente Krimpen aan den IJssel).

Bezoekers zijn welkom in het grand café van Theater Concordia. De verkiezing begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Raakt
"Het belooft een mooie avond te worden, waarbij de jury erop let dat de nieuwe Polderdichter op een eigen manier beschrijft wat hem raakt in het landschap, in het dagelijks reilen en zeilen of in de politiek in de polder", licht Corie Grootendorst toe. "Ook is het belangrijk dat de nieuwe Polderdichter zijn poëzie op een aansprekende manier voor het voetlicht kan brengen." 

Minimaal vijf keer per jaar zal  de Polderdichter een nieuw gedicht schrijven en voordragen bij een publieke bijeenkomst. De gedichten worden gepubliceerd op de Facebookpagina 'Polderdichter Krimpenerwaard'. 

Afscheid
Tijdens de verkiezing wordt afscheid genomen van de huidige Polderdichter Julia van Ipenburg. Grootendorst: "Deze inwoonster van Schoonhoven schreef in haar 'ambtsperiode' maar liefst 57 gedichten en heeft zich daarmee een plek veroverd in de harten van poëzieliefhebbers in de Krimpenerwaard."

De verkiezing vindt voor de zevende keer plaats. Eerdere polderdichters waren Ella van Vliet, Corrie Groeneveld, Cindy Snoeck, Corie Grootendorst en Roel Botter.

De organisatie van Polderdichter Krimpenerwaard is in handen van kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard.

Zie ook:  http://www.kunstwaard.nl of de Facebookpagina Polderdichter Krimpenerwaard.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden