Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

CDA Krimpenerwaard wil discussie over drugsoverlast

Algemeen 631 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • CDA Krimpenerwaard wil in gesprek met de gemeenteraad en het college over het feit dat er niet wordt opgetreden tegen drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast.

Fractievoorzitter Jan Dekker: "Uit de beantwoording van onze eerder gestelde schriftelijke vragen stelt het college dat er geen sprake is van een gedoogbeleid in de Krimpenerwaard. Gelijktijdig geeft de politie aan dat ze geen tijd hebben voor actieve handhaving. Dit leidt tot een paradox: we gedogen niet, maar hebben geen tijd om te handhaven."

Harde aanpak
CDA Krimpenerwaard wil hierover een discussie in commissieverband. Dekker: "We willen dat er actiever gehandhaafd wordt op illegale drugshandel, zodat overlast in de omgeving kan worden teruggedrongen. We maken ons zorgen over de gezondheidsrisico's van het gebruik van drugs, bij jongeren, maar ook bij ouderen. Het gebruik van drugs moet hoe dan ook worden teruggedrongen en worden ontmoedigd. Daarnaast is een harde aanpak nodig om de dreigende vermenging van de onder- en bovenwereld te voorkomen." 

Het college van B&W gaf eerder aan in de komende Gezondheidsnota aandacht te zullen besteden aan het aanpakken van het gebruik van drugs. Dit juicht het CDA volgens Dekker toe, maar 'het heeft geen uitwerking op de handhaving door de politiek op de huidige drugshandel'. "We willen daarom in gesprek met de raad en het college om te kijken of er mogelijkheden zijn om de handhavingscapaciteit bij de politie te vergroten. En wellicht zijn er andere mogelijkheden, zoals de inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's)."

Volgens het CDA geven bewoners aan dat de politie niet reageert op klachten, terwijl het college beweert dat er geen klachten worden geregistreerd. Dit leidt volgens Dekker tot een situatie waarbij inwoners met klachten ervaren dat zij niet serieus worden genomen.

Dekker noemde eerder het parkeerterrein bij Gemeentewerken aan de Veerweg in Bergambacht als concrete locatie waar niet gehandhaafd wordt op drugshandel, ondanks klachten van overlast. "Hier is regelmatig sprake van drugsverkoop vanuit een auto dichtbij het JOP. Omwonenden stellen met grote regelmaat de politie hierover te informeren. Ze hebben zelfs het kenteken van de auto doorgegeven."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden