• Corry Kooy in haar nieuwe atelier.
• Corry Kooy in haar nieuwe atelier. Foto: wijntjesfotografie.nl

Corry Kooy is eindelijk thuis

Algemeen 950 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Kunstenares Corry Kooy heeft eindelijk een geschikt onderkomen voor haar schilderijen gevonden. Op de hoek van de Wal en de Lopikerstraat tikte de 59-jarige Schoonhovense met haar partner Ted een woning annex winkel op de kop.

Corry Kooy gaat er niet wonen, maar richt de twee verdiepingen in als respectievelijk atelier en expositieruimte.

Omzwervingen
Ze kan haar geluk niet op na jaren van omzwervingen door de binnenstad van Schoonhoven. Ze schilderde eerst op de bovenverdieping van haar woning aan de Tol, kreeg toen de beschikking over een winkelpand aan de Haven en verhuisde vervolgens naar het kantoor van de voormalige Plateelfabriek. Toen ook dat pand door de eigenares werd verkocht, zag het er even slecht uit voor haar atelier.

Ze stuitte bij toeval echter op de bijzondere locatie aan de Lopikerstraat en besloot na enig overleg met haar partner het pand te kopen. "Zo hoef ik niet langer rekening te houden met het opzeggen van de huur of andere plannen. We zijn eigenaar en kunnen dus zelf bepalen wat hier gebeurt. Ik wil bijvoorbeeld workshops geven. Daar is nu letterlijk alle ruimte voor."

Corry Kooy heeft de laatste anderhalve maand vooral de verfkwast in haar handen gehad, maar ruilt deze graag in voor een penseel of pastelkrijtjes. "Er moet weer tijd worden besteed aan productie en verkoop. De kosten gaan voor de baat."

De kunstenares houdt open huis voor vrienden en kennissen. Ze prijst de inzet van diverse familieleden, die in anderhalve maand voor een metamorfose zorgden. "Ik ben hen eeuwig dankbaar."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden