Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Erica Jaspers geeft één van de vluchtelingen op de fiets een duwtje.
• Erica Jaspers geeft één van de vluchtelingen op de fiets een duwtje. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Fietsen voor blije statushouders

  •   435 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard maakte dankbaar gebruik van de geste van Zanen Tweewielers om acht gebruikte fietsen voor statushouders te reserveren.

Donderdagmorgen waren vertegenwoordigers uit Schoonhoven en Lekkerkerk en enkele vluchtelingen aanwezig in de Schoonhovense Havenstraat om de vervoermiddelen in ontvangst te nemen. "Wij vinden het een prachtige geste van Jaap Zanen. Deze mensen hebben nu de mogelijkheid om naar andere dorpen te fietsen en boodschappen te doen", aldus Erica Jaspers van Vluchtelingenwerk Schoonhoven. Zanen vond het geen enkel punt om enkele fietsen beschikbaar te stellen. "Zo creëer ik meer plek voor scooters en elektrische fietsen. Deze mensen kunnen de fietsen goed gebruiken. Daar ben ik blij om en zij ook."

Brand
Zanen hielp twee jaar geleden de jonge eigenaar van een scooter letterlijk uit de brand toen zijn brommer door vandalen in de fik was gestoken. "Dat was sneu. Die jongen had een verstandelijke beperking en had een maand eerder zijn scooter bij mij gebracht voor reparatie. Zo kon ik iets terugdoen."

Ook de statushouders kunnen bij hem aankloppen in geval van malheur. "Ik kan me voorstellen dat er wel eens gebreken zijn. Het is allemaal nieuw voor hen. Soms voldoet een simpele handeling."

Zanen geeft echter geen fietsles. Dat lijkt hem een klus voor de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. In de Havenstraat werd na de overhandiging alvast een voorproefje genomen en zigzagden de nieuwe eigenaars soms schaterend door de buurt. Zanen was ook te porren voor de overhandiging van een tweede fiets aan een echtpaar uit Eritrea, dat hun dochter wilde verblijden. Het gezin is na lange omzwervingen weer bij elkaar en kan een opkikker goed gebruiken.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }