Afbeelding
Foto: stockfoto

Petitie voor behoud huisartsen massaal getekend

Algemeen 804 keer gelezen

STOLWIJK/BERKENWOUDE • Het vertrek van twee huisartsen uit de Groepspraktijk Stolwijk-Berkenwoude blijft de gemoederen bezighouden. 

De online petitie die bezorgde inwoners uit Stolwijk en Berkenwoude zijn begonnen om dr. Wilma van Vliet en dr. Elsbeth Roozemond terug te krijgen is inmiddels 700 keer getekend. "Voor twee kleine dorpen is dat best veel", stelt Ilona Monster-Dulfer, één van de initiatiefnemers van de petitie, tevreden vast.

Zij benadrukt dat de petitie vooral is bedoeld om betrokkenen aan tafel te krijgen. "Wij staan er neutraal in. De reden van het vertrek van huisartsen Van Vliet en Roozemond hoeven we ook niet eens te weten. Het enige wat we willen is dat ze hun besluit heroverwegen en terugkeren, want het zijn twee fijne huisartsen." 

Mislukt
Het was de bedoeling dat Van Vliet en Roozemond de praktijk zouden overnemen. Hierover zijn de laatste tijd gesprekken gevoerd, maar die zijn mislukt. Reden voor de twee artsen om hun baan op te zeggen. "Daarmee verliezen onze praktijk en onze patiënten, zeer plotseling, twee geliefde en kundige huisartsen", zo staat in een verklaring op de website van de groepspraktijk. "Voor patiënten is dit natuurlijk erg vervelend, dat realiseren wij ons.'' 

Waarnemers hebben in de afgelopen tijd medische zorg geboden aan de patiënten. De huisartsenpraktijk meldt dat de bezetting per half oktober weer op peil zal zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden