Definitieve locaties bushaltes langs C.G. Roosweg in Krimpen bekend
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van de zuidelijke bushalte.
• Impressie van de zuidelijke bushalte. (Foto: Rho adviseurs)

Definitieve locaties bushaltes langs C.G. Roosweg in Krimpen bekend

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De bushaltes langs de C.G. Roosweg in Krimpen aan den IJssel komen in de directe nabijheid van de Wethouder Hoogendijktunnel. Dat is bekendgemaakt op de projectwebsite 'grote kruising'.


Over de uitvoering van het ontwerp gaan gemeente en bewoners van de Rotterdamseweg nog met elkaar in gesprek. Voor de halte aan de noordzijde van de C.G. Roosweg zijn de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium. Vanaf begin december start de aanleg van de fly-over naast de bestaande Wethouder Hoogendijktunnel. In aansluiting hierop - naar verwachting vanaf 2020 - start de aanleg van de nieuwe bushaltes.

Vertraging
De bushaltes komen er om de verkeersdoorstroming op de N210 te verbeteren. Uit onafhankelijke verkeersonderzoeken is gebleken dat de kruisende bussen van en naar het busstation in het centrum van Krimpen aan den IJssel zorgen voor een aanzienlijke vertraging op de Algeracorridor. Door direct naast de C.G. Roosweg bushaltes te realiseren zouden er doorgaande buslijnen kunnen komen van en naar de Krimpenerwaard. Daarnaast wordt met de haltes ingespeeld op de komst van hoog frequent openbaar vervoer, oftewel R-net.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier