Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De groep 'zwerfvuilambassadeurs' in Lopik.
• De groep 'zwerfvuilambassadeurs' in Lopik. (Foto: Duurzaam Lopikerwaard)

'Zwerfvuilambassadeurs' gaan zwerfvuil rapen in Lopik

  •   178 keer gelezen

LOPIK • In navolging van Montfoort en Oudewater heeft nu ook Lopik 'zwerfvuilambassadeurs'. Een groep van dertig à veertig vrijwilligers gaat binnenkort maandelijks met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen in alle kernen van de gemeente.

Het gaat om een initiatief van Duurzaam Lopikerwaard. Met de maandelijkse schoonmaakactie wil de stichting mensen er bewust van maken om geen afval achter te laten op straat, in de bermen en op de Lekstranden. 

Schepnetten
Om materialen aan te schaffen, zoals hesjes met logo, professionele prikstokken, handschoenen, vuilniszakken en uitschuifbare schepnetten (om sloten schoon te kunnen houden), ontvangt Duurzaam Lopikerwaard financiële bijdragen van Rabobank Utrechtse Waarden e.o. en het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Op zaterdag 26 oktober trekken groepjes vrijwilligers vanaf 9.30 uur de wijken in om zwerfvuil te verzamelen. Er zijn nog niet voldoende vrijwilligers om alle Lopikse kernen en wijken te bedienen. Wie wil meehelpen, kan zich aanmelden via: duurzaamlopikerwaard.nl/zwerfvuilambassadeurs-gezocht/ 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }