• Ondernemersechtpaar Jim en Elfri Verstegen.
• Ondernemersechtpaar Jim en Elfri Verstegen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nieuw in Schoonhoven: speelgoedwinkel 'Olifantje in het bos'

Algemeen 2.620 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met de opening van speelgoed- en kinderlifestylewinkel 'Olifantje in het bos' is Schoonhoven een unieke zaak rijker.

Sinds de geboorte van hun dochters Sophie en Lotte zijn Elfri (26) en Jim Verstegen (27) zich meer bewust van het leven en hun omgeving. "We zijn ons gaan afvragen waar wij blij van worden en waar wij onze tijd aan willen besteden," vertelt Jim. "Dat bleek heel simpel: namelijk ons gezin. Daarnaast worden we blij van Schoonhoven en willen we graag tijd en energie in de Zilverstad steken. Deze combinatie heeft tot 'Olifantje in het bos 'geleid. Je kan hier terecht voor producten die je met liefde met je kinderen deelt en zij met jou."

Stroomversnelling
In juni zegde het ondernemende tweetal hun banen in de dienstverlenende sector op, waarmee de 'geboorte' van hun onderneming in een stroomversnelling kwam. 

"We wonen nu twee jaar in Schoonhoven en wilden heel graag een speelgoedwinkel opzetten," vervolgt Elfri. "Toen Intertoys verdween, was er op dat gebied weinig te krijgen in de regio. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die vonden we in de Lopikerstraat. Ons assortiment bestaat uit producten, die niet massaal geproduceerd worden in Azië. Het duurzame speelgoed dat wij aanbieden is ontworpen in Scandinavië en Duitsland. Inmiddels hebben we inkooppunten bij betrouwbare merken. Onze winkel is nu ruim een week open en de reacties van de klanten, die zeker niet alleen uit Schoonhoven komen, zijn zeer positief. Zeker met de feestdagen voor de deur hopen we in een behoefte te voorzien."

Uitstraling
Schoonhovenaar Patty van de Poel wandelt tijdens het interview de winkel binnen en kijkt met haar zoontje Flinn belangstellend rond. "De uitstraling van de winkel spreekt me aan", zegt ze. "Alles is overzichtelijk uitgestald en ik vind het belangrijk dat de producten van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Daar ben ik juist naar op zoek."

Naast de fysieke winkel besteedt het jonge echtpaar veel aandacht aan de verkoop via internet. De webwinkel is gevuld met 350 items. Naast het speelgoed zijn er volop lifestyleproducten voor kinderen te vinden.

Verzorgingsproducten
"Zo bieden we verzorgingsproducten op natuurlijke basis van het Nederlandse merk Naïf aan," vervolgt Jim. "De groei van onze onderneming willen we vooral online bewerkstelligen. In de winkel krijgt iedere klant aandacht en advies. Deze persoonlijke benadering is onze kracht, want de concurrentie op speelgoedgebied is groot. Ons speelgoed moet bovendien kinderen stimuleren om zelf actie te ondernemen en de fantasie te prikkelen."

Meer informatie: http://www.olifantjeinhetbos.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden