Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bloemen voor Alie van Schaik.
• Bloemen voor Alie van Schaik. (Foto: Adri Verhoeven)

Ouderenwerk Jaarsveld zwaait Alie van Schaik uit

  •   167 keer gelezen

JAARSVELD • Open Ouderenwerk-afdeling Jaarsveld heeft woensdag afscheid genomen van voorzitter Alie van Schaik. Zij was maar liefst 39 jaar actief als bestuurslid, in diverse functies, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Naast vele lovende woorden was er voor Alie een fraaie bos bloemen in een speciaal voor haar gegraveerde vaas.

Convocaties
Tijdens het moment van afscheid werd er teruggeblikt naar de dag waarop Alie van Schaik werd benaderd als bestuurslid. Al op 4 september 1980 komt haar naam voor in de notulen. "Alie werd toen gevraagd om de zogenaamde convocaties rond te brengen" stelt spreekster Alien Schenkel. "Zij deed en doet dat ook nu nog heel plichtsgetrouw."

Ook wanneer de spreekster enkele reacties van de aanwezigen in de zaal vraagt, zijn deze louter positief. "Alie is een evenwichtige voorzitter, een lieve, warme vrouw. Bij haar voel je je gezien en gevoeld", zijn enkele dankbare woorden die voorbij komen.

Kersen eten
De aanwezigen waren niet alleen voor het afscheid van Alie naar de Brugkerk aan de Lopikerweg Oost gekomen. Er was ook nog tijd voor een spelletje bingo en een gezamenlijke stamppotmaaltijd.

"Dit zijn zomaar enkele activiteiten die wij maandelijks voor ouderen organiseren" vertelt de scheidende voorzitter. "Dan weer is er een spreker, draaien we een film of spelen we gezamenlijk een spelletje. We gaan één keer per jaar een dag uit met z'n allen. En vergeet de jaarlijkse zomerafsluiting niet: het kersen eten in de kersenboomgaard in Jaarsveld is altijd één van de hoogtepunten" memoreert Alie.

En ook al is het dan wat minder actief, Alie van Schaik hoopt nog vele jaren van deze hoogtepunten te genieten.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }