• De verschillende soorten drugs die in de auto werden aangetroffen.
• De verschillende soorten drugs die in de auto werden aangetroffen. Foto: Politie Krimpenerwaard

Politie houdt in Stolwijk man aan voor drugs- en wapenbezit

Algemeen 1.080 keer gelezen

STOLWIJK • Een 29-jarige man is donderdagavond aangehouden in Stolwijk wegens rijden onder invloed van drugs en het in bezit hebben van drugs en een wapen.

Agenten van het team Krimpenerwaard waren onderweg naar een alcoholcontrole die in Stolwijk werd uitgevoerd. Nog voor zij konden aansluiten bij deze controle, werd hun aandacht getrokken door een auto die voor hen reed. De bestuurder van deze auto kreeg een stopteken. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een wietlucht. Uit een speekseltest bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van drie soorten drugs reed. Hij is daarop aangehouden.

Honkbalknuppel
Bij de doorzoeking van de auto troffen de agenten verschillende soorten drugs aan, waaronder crystal meth. Ook vonden de agenten een busje pepperspray en een honkbalknuppel. 

Op het bureau is bij de verdachte door een arts bloed afgenomen wat door een laboratorium zal worden onderzocht. Daaruit zal blijken of hij onder invloed van drugs heeft gereden. De bestuurder is een nacht vastgehouden op het bureau en zal vrijdag worden verhoord. Daarna zal de zaak worden overgedragen aan de officier van justitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden