Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van de museumnacht bij het gemaal.
• Impressie van de museumnacht bij het gemaal. (Foto: Emmy van Harskamp)

Museumnacht bij gemaal Haastrecht

  •   175 keer gelezen

haastrecht • Aan het begin van de herfstvakantie, op zaterdag 19 oktober, houdt Gemaal de Hooge Boezem bij Haastrecht haar eerste museumnacht.

Tussen 19.00 en 23.00 uur is er van alles te doen in en om het authentieke poldergemaal. Blikvanger zal zijn het feeëriek verlichte watergordijn over het water naast het Gemaalgebouw aan de Hoogstraat 31. In het gebouw zelf kunnen bezoekers demonstraties en filmpjes bekijken en met een rondleiding mee. Het thema is 'licht op water'. De entree is gratis.

De museumnacht wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van inwoners uit Haastrecht en omliggende plaatsen. Zo spuit de lokale brandweer tijdens de avond ieder half uur een minutenlang 'watergordijn'. Een van de gastvrije buren aan de boezem stelt daarvoor zijn terrein beschikbaar. De Haastrechtse licht- en geluidondernemers Remko van Leeuwen en Kees van 't Hof zorgen voor een sfeervolle aanlichting met muziek.

'Week van Ons Water'

De museumnacht is een van de vele activiteiten in de 'Week van Ons Water'. Van 16 tot en met 27 oktober vinden door heel Nederland tal van leerzame en verrassende activiteiten plaats. Centraal staan dan vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Ook de rondleiders bij Gemaal de Hooge Boezem bij Haastrecht geven hier antwoord op. Het poldermuseum zelf toont de eeuwige strijd tegen het dreigende water in verleden, heden en toekomst.


q www.gemaalhaastrecht.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }