• Kantinejuffrouw Bea Geurts is blij met de erkenning.
• Kantinejuffrouw Bea Geurts is blij met de erkenning. Foto: wijntjesfotografie.nl

Zilveren schaal voor 'gezonde kantine' Schoonhovens College

Algemeen 737 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Schoonhovens College heeft de zilveren schaal voor Gezonde Kantine in de wacht gesleept.

Het Voedingscentrum beloonde hiermee het gezonde eten in de schoolkantine. Een mooie blijk van waardering voor kantinejuffrouw Bea Geurts, die zich vanaf het begin -nu bijna 12,5 jaar geleden- inzette voor een ruimere keuze. "Om de leerlingen nou iedere dag snacks voor te zetten vond ik geen goed idee."

Broodjes
Een aantal jaar geleden werd het initiatief van de kantinejuffrouw verwerkt in het beleidsplan van het Schoonhovens College, waarna de bal is gaan rollen. "Het gezonde menu is een proces geweest", blikt Geurts terug. "Eerst waren snacks altijd te koop, toen werd het één keer per week en tegenwoordig is het volledige menu gezond(er)."

De scholieren kunnen kiezen uit vele verschillende broodjes, van brie tot kip piri-piri. Het concept van het gezonde menu is volledig bedacht door Bea. Maar een gezonde kantine blijft niet alleen bij verantwoorde broodjes: "Ook het drinken en de snoepautomaat zijn aangepast. De chipszakjes in de snoepautomaat zijn bijvoorbeeld van kleinere proporties."

Door deze veranderingen mag de kantine nu officieel een 'zilveren kantine' worden genoemd.

Volgens het Voedingscentrum is een gezonde schoolkantine een locatie waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. Op de vraag of de scholieren er aan moesten wennen, zegt Bea: "Het was een geleidelijke verandering, dus ze weten eigenlijk niet beter."

Noah Rook

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden