Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kantinejuffrouw Bea Geurts is blij met de erkenning.
• Kantinejuffrouw Bea Geurts is blij met de erkenning. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Zilveren schaal voor 'gezonde kantine' Schoonhovens College

  •   293 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Schoonhovens College heeft de zilveren schaal voor Gezonde Kantine in de wacht gesleept.

Het Voedingscentrum beloonde hiermee het gezonde eten in de schoolkantine. Een mooie blijk van waardering voor kantinejuffrouw Bea Geurts, die zich vanaf het begin -nu bijna 12,5 jaar geleden- inzette voor een ruimere keuze. "Om de leerlingen nou iedere dag snacks voor te zetten vond ik geen goed idee."

Broodjes
Een aantal jaar geleden werd het initiatief van de kantinejuffrouw verwerkt in het beleidsplan van het Schoonhovens College, waarna de bal is gaan rollen. "Het gezonde menu is een proces geweest", blikt Geurts terug. "Eerst waren snacks altijd te koop, toen werd het één keer per week en tegenwoordig is het volledige menu gezond(er)."

De scholieren kunnen kiezen uit vele verschillende broodjes, van brie tot kip piri-piri. Het concept van het gezonde menu is volledig bedacht door Bea. Maar een gezonde kantine blijft niet alleen bij verantwoorde broodjes: "Ook het drinken en de snoepautomaat zijn aangepast. De chipszakjes in de snoepautomaat zijn bijvoorbeeld van kleinere proporties."

Door deze veranderingen mag de kantine nu officieel een 'zilveren kantine' worden genoemd.

Volgens het Voedingscentrum is een gezonde schoolkantine een locatie waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. Op de vraag of de scholieren er aan moesten wennen, zegt Bea: "Het was een geleidelijke verandering, dus ze weten eigenlijk niet beter."

Noah Rook

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }