Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Floris Bakker

Tweede aanhouding voor overval op 98-jarige man Vijverlaan

  •   265 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwam er een waardevolle tip binnen waardoor de politie de man op het spoor kwam. Hij is maandagochtend in de boeien geslagen. 

Het 98-jarige slachtoffer van de overval op zaterdagochtend 18 mei werd hardhandig aangepakt in zijn woning aan de Vijverlaan. De twee laffe overvallers trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van hen een pistool op zijn hoofd.

Bedekt
Ze bleven ruim een half uur in de woning en hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel. Ze dwongen hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie 1920 en een bijzondere zegelring.

De politie hield maandag 16 september een 27-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte, maar daarmee was de zaak nog niet opgelost. De zaak kwam nogmaals in Bureau Rijnmond en in Opsporing Verzocht met camerabeelden. Het onderzoek ging dus volop door en met succes.

Het slachtoffer maakt het redelijk goed, maar is door de overval soms wantrouwig en bang. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }