• Redouan Adoudy zweeft door de lucht.
• Redouan Adoudy zweeft door de lucht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Jong Schoonhoven blij met eerste punt

Sport 602 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Achteraf mocht Schoonhoven niet mopperen met het 2-2 gelijkspel tegen Meerkerk. Een zwakke fase vlak voor en meteen na rust brak de blauw-witten bijna op.

De formatie van trainer Raymond van der Kort verspeelde binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong en was even rijp voor de sloop. Centrumverdediger Deef Vermeulen zag toen de bui al hangen. "We kwamen nauwelijks meer over de middellijn. Meerkerk drukte ons weg. Gelukkig waren hun aanvallen nogal voorspelbaar. Daarom konden we de organisatie op orde houden."

Lastig
Die visie werd gedeeld door trainer Van der Kort. "Ik vreesde het ergste. Ik ben daarom blij met het eerste punt. We hebben een lastig begin van de competitie achter de rug. Ameide, SVW en Meerkerk reken ik tot de betere ploegen in deze derde klasse. Met name SVW is voor iedereen een maatje te groot. We herstelden ons vanmiddag gelukkig bijtijds van een stevige dip. In het laatste kwartier kregen we zelfs weer mogelijkheden om te winnen. Ik neem het scheidsrechter kwalijk dat hij het neerhalen van Arie Versluis niet bestrafte met een penalty. Hij werd naar de grond getrokken door een verdediger van Meerkerk, maar de arbiter wuifde het weg."

De oefenmeester wees met nadruk op de gemiddelde leeftijd van zijn selectie. Met 22 jaar behoort Schoonhoven tot de 'jonkies' in 3C. Dat zie je ook terug in het veld, want enige routine zouden de blauw-witten wel kunnen gebruiken. Dan was de snelle 2-0 voorsprong wellicht niet prijs gegeven.

Zetel
Overigens deed Meerkerk dapper mee om Schoonhoven in een zetel te brengen. Doelman Ruben Vijlbrief had z'n dag niet en haalde de gekste capriolen uit. Zo veroorzaakte hij nogal onnozel in de 11e minuut de 1-0 door Walter van Maurik beentje te lichten, terwijl de bal over de achterlijn rolde. De strafschop werd door Arie Versluis benut. Niet veel later stond de gehele Meerkerk-defensie te schutteren en zorgde Van Maurik in de 23ste minuut voor 2-0.

Schoonhoven had daarna niet de kracht om de genadeklap toe te dienen. Integendeel, in de 43ste minuut greep verdediger Matjeu van Arkel niet goed in en werd de bal opnieuw op de stip gelegd. Mechiel van Zessen zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Een waarschuwing voor de thuisclub, die echter in de 46ste minuut opnieuw in de fout ging. Aan de linkerkant verkeek Ryan van Nieuwkasteele zich op een pass, waarna Youri van Blanken de bal fraai in de linkerbovenhoek deponeerde: 2-2.

Schoonhoven wankelde, maar viel niet om. Invaller-doelman Jaysey Dingemans en de centrumverdedigers Tom Kruiper en Deef Vermeulen deden hun best om de aanvallen onschadelijk te maken. In de slotfase probeerde Schoonhoven er nog een winnende derde treffer uit te persen, maar dat was teveel van het goede geweest.