Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Meeschrijven met Groot Dictee der Nederlandse Taal

  •   180 keer gelezen

REGIO • Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Op zaterdag 2 november, van 11.00 tot 13.00 uur in de Raadszaal in Lekkerkerk, kunnen belangstellenden meedoen en hun spellingkunsten meten met andere Krimpenerwaarders, onder wie wethouder Leon de Wit. Er zijn prijzen voor de beste spellers én een poedelprijs.

Radio
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is terug. Niet meer op televisie, maar op de radio. De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Live vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het op 2 november op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat.

Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard, dat hiervoor gebruik maakt van de raadszaal in Lekkerkerk.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. Frits Spits presenteert de uitzending en het Genootschap Onze Taal kijkt na.

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Het nieuwe dictee moet 'leuk en begrijpelijk' zijn en 'maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst'.

Wie liever eerst een proefdictee maakt, kan terecht op de website van Onze Taal (http://www.onzetaal.nl)

Aanmelden voor deelname kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Na afloop van het dictee krijgen de deelnemers een lunch aangeboden, terwijl de jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }